Livre
Néerlandais

Het fortuin van Fausto : een fabel verbeeld

Oliver Jeffers (auteur), Mirjam Hoekstra (traducteur)

Het fortuin van Fausto : een fabel verbeeld

Public cible:
6-8 ans et plus
Fausto gelooft dat alles in de wereld van hem is. Hij vertelt dat aan de bloem, de boom, het schaap en het meer. Het meer en ook de berg protesteren even maar buigen toch voor Fausto. Daarna gaat hij het aan de zee vertellen. Hoe zal die reageren op Fausto's hebzucht? Prentenboek met krachtige illustraties en vormgeving met fluorescerende details. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Hebzucht, Natuur
Titre
Het fortuin van Fausto : een fabel verbeeld / tekst en illustraties Oliver Jeffers
Auteur
Oliver Jeffers
Traducteur
Mirjam Hoekstra
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The fate of Fausto
Éditeur
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2020
[86] p. : ill.
ISBN
9789026151453 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

'Er was eens een man die geloofde dat hij alles kon bezitten', zo begint het verhaal over Fausto die een reis gaat maken langs alles wat van hem is. Hij zegt tegen de bloem, het schaap, de boom, het meer en de berg dat ze zijn bezit zijn. Het meer en de berg accepteren dat niet meteen maar buigen uiteindelijk toch en dan gaat Fausto aan de zee laten zien wie de baas is… Een originele invalshoek voor een prentenboek, waarin duidelijk naar voren komt hoe wij als mensen met de natuur omgaan. De illustraties zijn ook heel bijzonder. De bladzijden zijn voornamelijk wit met bovenaan korte teksten en soms per pagina maar een kleine tekening of juist een paginagrote illustratie, met details in flourescerend roze of geel. Het komt ook voor dat er geen enkele tekening op de bladzijde staat maar alleen een korte tekst. Dat maakt het verhaal nog indrukwekkender. Bijzonder en mooi vormgegeven prentenboek, dat door TIME werd verkozen tot beste kinderboek van het jaar 2019. De veelbekroonde auteur i…Lire la suite

À propos de Oliver Jeffers

Oliver Jeffers, né en 1977 à Port Hedland (Australie), est un artiste britannique, originaire d'Irlande du Nord. Il est l'auteur et illustrateur de plusieurs ouvrages de littérature jeunesse.

Biographie

Oliver Jeffers est diplômé en communication visuelle de l'Université d'Ulster, en Irlande du Nord.

Il a obtenu plusieurs prix, et par deux fois l'Irish Children's Book des Irish Book Awards, en 2007 et 2012.

En 2017, il est lauréat du prestigieux Prix Fiction de la Foire internationale du livre jeunesse de Bologne, pour l'ouvrage A Child of Books (L'Enfant des livres) qu'il a réalisé avec Sam Winston.

Œuvre

Auteur et illustrateur