Livre
Néerlandais

Het getal geen : een telavontuur

Oliver Jeffers (auteur), Berd Ruttenberg (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
De Hugo’s, grappige eivormige figuurtjes, leren tellen. Dat gaat van één blauwe telefoon en twee nachtjes slapen, tot negen meeuwen die patatjes pikken en tien trompetters. Een blauwe Hugo legt uit dat ‘geen’ ook een getal is. Maar wel een bijzonder getal. Prentenboek met humoristische kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Tellen
Titre
Het getal geen : een telavontuur / tekst en illustraties Oliver Jeffers
Auteur
Oliver Jeffers
Traducteur
Berd Ruttenberg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
None the number
Éditeur
[Hoorn]: Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, © 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789089672858 (hardback)
Placing suggestion
Telboeken (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Groot vierkant prentenboek met humoristisch telverhaal. Hugo’s zijn eenvoudige eivormige figuurtjes. Een blauwe Hugo probeert een witte Hugo uit te leggen dat geen ook een getal is. Er ligt geen blokje kaas, dus geen is minder dan één. Dan volgen pagina’s waarop geteld kan worden van 1 tot 10. Daarbij zijn de te tellen dingen niet gelijk: wel drie stoelen, maar drie verschillende stoelen, of vier verschillende driftbuien van een Hugo. Tenslotte staan al die te tellen dingen op een dubbele pagina. Dat is samen heel veel, maar als dat allemaal wordt weggehaald, heb je weer géén. (Waarop de witte Hugo onnozel vraagt 'Is geen een getal?'). Op witte pagina’s staan eenvoudige met waterverf ingekleurde potloodtekeningen met korte tekst in dikke schreefloze letters en grote rood gekleurde cijfers. Soms staat er ook nog een Hugo-uitspraak in dunne schrijfletters naast een figuurtje. Aan de binnenkant van het omslag staat een illustratie van een Hugo met alle cijfers en achterin een kort volwas…Lire la suite

À propos de Oliver Jeffers

Oliver Jeffers, né en 1977 à Port Hedland (Australie), est un artiste britannique, originaire d'Irlande du Nord. Il est l'auteur et illustrateur de plusieurs ouvrages de littérature jeunesse.

Biographie

Oliver Jeffers est diplômé en communication visuelle de l'Université d'Ulster, en Irlande du Nord.

Il a obtenu plusieurs prix, et par deux fois l'Irish Children's Book des Irish Book Awards, en 2007 et 2012.

En 2017, il est lauréat du prestigieux Prix Fiction de la Foire internationale du livre jeunesse de Bologne, pour l'ouvrage A Child of Books (L'Enfant des livres) qu'il a réalisé avec Sam Winston.

Œuvre

Auteur et illustrateur

  • How to catch a star, paru chez HarperCollins en 2004
    • Titre français : Comment attraper une étoile, Kaléidoscope, 2005
    En lire plus sur Wikipedia

Suggestions