Livre
Néerlandais

Het hart in de fles

Oliver Jeffers (auteur)

Het hart in de fles

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een meisje verwondert zich samen met een oudere man over de wereld. Als de man verdwijnt, bergt het meisje haar hart op in een fles. Vierkant prentenboek met paginagrote en kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Het hart in de fles
Auteur
Oliver Jeffers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The heart and the bottle
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Pimento, 2010
[32] p. : ill.
ISBN
9789049924348 (hardback)
Placing suggestion
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een klein meisje verwondert zich, samen met een volwassen man (haar opa?), over de wereld. Als de stoel van de man leeg is, schrikt het meisje erg. Ze beschermt haar hart en bergt het op in een fles, die ze om haar hals hangt. Ze kan zich niet meer verwonderen en let alleen op haar hart, in de onhandige fles. Eenmaal volwassen vraagt een kind haar over de wereld. Het meisje beseft dat alleen haar hart de antwoorden weet, maar ze krijgt haar hart niet uit de fles. De auteur schreef eerder 'De ongelooflijk bijzondere boekeneter'* (genomineerd voor de Kinderboekwinkelprijs 2010), een kolderiek en hilarisch verhaal. Dit vierkante prentenboek bevat een mooi, lichtvoetig, filosofisch sprookje over vriendschap, verlies en verlies verwerken. Doordat het thema niet direct benoemd is, is het verhaal universeel. De één tot twee paginagrote, sfeervolle ongekaderde prenten (diverse technieken) zijn helder, licht van kleur, met diverse details zoals gedachten, die fantasierijk of wetenschappelijk z…Lire la suite

À propos de Oliver Jeffers

Oliver Jeffers, né en 1977 à Port Hedland (Australie), est un artiste britannique, originaire d'Irlande du Nord. Il est l'auteur et illustrateur de plusieurs ouvrages de littérature jeunesse.

Biographie

Oliver Jeffers est diplômé en communication visuelle de l'Université d'Ulster, en Irlande du Nord.

Il a obtenu plusieurs prix, et par deux fois l'Irish Children's Book des Irish Book Awards, en 2007 et 2012.

En 2017, il est lauréat du prestigieux Prix Fiction de la Foire internationale du livre jeunesse de Bologne, pour l'ouvrage A Child of Books (L'Enfant des livres) qu'il a réalisé avec Sam Winston.

Œuvre

Auteur et illustrateur

  • How to catch a star, paru chez HarperCollins en 2004
    • Titre français : Comment attraper une étoile, Kaléidoscope, 2005
    En lire plus sur Wikipedia