Livre
Anglais

Once uon an alphabeth

Oliver Jeffers (auteur)

Once uon an alphabeth

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Korte verhaaltjes bij alle letters van het alfabet. Met grappige pentekeningen met aquarel in grijstinten en een steunkleur. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Letters
Titre
Once uon an alphabeth
Auteur
Oliver Jeffers
Langue
Anglais
Éditeur
London: HarperCollins Children's Books, 2014
[112] p. : ill.
ISBN
9780007514274 (hardback)
Placing suggestion
Taal (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Prentenboeken over de letters van het alfabet zijn er volop, maar dit boek verslaat alle andere. In 26 kolderieke en originele miniverhaaltjes komen alle letters van het alfabet voorbij. Soms op rijm, vaak vol alliteratie, met gortdroge soms wat morbide humor, absurde invalshoeken en maffe personages. Zoals bij de A astronaut Edmund met hoogtevrees, de komkommer die besluit een zeekomkommer te worden (S: Sink or Swim) of het verhaal van de altijd ruziënde buren Bernard en Bob (B: Burning a Bridge), waarin Bob een belangrijke les leert als hij de brug tussen hun huizen in brand steekt: zonder brug kan hij niet meer thuiskomen. Elk verhaaltje begint met de letter en de titel op een aparte, gekleurde pagina. De koddige pen-en-inktillustraties (met waterverf) in grijs en zwart, met een enkel kleurelement, vormen een geheel met de tekst. Enkele terugkerende visuele en tekstuele elementen verbinden de verhaaltjes. De auteur/illustrator is meermaals (internationaal) bekroond voor eerder werk…Lire la suite

À propos de Oliver Jeffers

Oliver Jeffers, né en 1977 à Port Hedland (Australie), est un artiste britannique, originaire d'Irlande du Nord. Il est l'auteur et illustrateur de plusieurs ouvrages de littérature jeunesse.

Biographie

Oliver Jeffers est diplômé en communication visuelle de l'Université d'Ulster, en Irlande du Nord.

Il a obtenu plusieurs prix, et par deux fois l'Irish Children's Book des Irish Book Awards, en 2007 et 2012.

En 2017, il est lauréat du prestigieux Prix Fiction de la Foire internationale du livre jeunesse de Bologne, pour l'ouvrage A Child of Books (L'Enfant des livres) qu'il a réalisé avec Sam Winston.

Œuvre

Auteur et illustrateur

  • How to catch a star, paru chez HarperCollins en 2004
    • Titre français : Comment attraper une étoile, Kaléidoscope, 2005
    En lire plus sur Wikipedia