Livre
Néerlandais

Samen gaan bouwen : plannen voor onze toekomst

Oliver Jeffers (auteur), Mirjam Hoekstra (traducteur)

Samen gaan bouwen : plannen voor onze toekomst

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een vader bouwt met zijn dochtertje aan hun toekomst. Ze bouwen een huis, fort, tunnel, toren en zelfs een weg naar de maan! Onderweg worden vijanden vrienden. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties en een beknopte tekst. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Samen gaan bouwen : plannen voor onze toekomst / tekst en illustraties Oliver Jeffers
Auteur
Oliver Jeffers
Traducteur
Mirjam Hoekstra
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
What we'll build : plans for our together future
Éditeur
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2021
[44] p. : ill.
ISBN
9789026154799 (hardback)
Placing suggestion
Familie (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een vader maakt met zijn jonge dochter plannen om iets te bouwen. Ze halen hun gereedschap tevoorschijn en bouwen aan hun toekomst. Ze beginnen met een deur om er een huis omheen te bouwen en ontwerpen een klokje om de tijd te bewaken. Daarna volgen een fort, een tunnel, een toren en een weg naar de maan. Daar rusten ze even uit in hun hangmat om vervolgens op aarde al hun bijzondere spullen in een schuur te bewaren voor later. Prentenboek waarin het verhaal vooral in beeld, en met een enkele rijmende zin per spread wordt verteld. De sfeervolle kleurenillustraties over een of twee pagina's nemen je mee over de hele wereld. Vijanden worden vrienden en verenigen zich op het laatst rond het kampvuur. Een warm verhaal over de liefde van een vader en een dochter (naar evenbeeld van Oliver Jeffers zelf, opgedragen aan zijn dochtertje Mari) die samen naar hun gezamenlijke toekomst kijken. Het prentenboek sluit aan op het bekroonde ‘Samen hier’** (2018) dat opgedragen was aan zijn net geboren…Lire la suite

Samen gaan bouwen

Een filosofisch boekje over 'bouwenstenen voor het leven'. Op de eerste bladzijde zie je een klein en een groot hand afgebeeld. Op de volgende bladzijde zie je alle gereedschap dat nodig is om een huis te bouwen, te beginnen met een deur. Een deur naar de toekomst. Van ik naar wij, samen zoeken naar een model om van het leven iets te maken. De keuzes die je hebt, een deur openen of iemand buiten laten staan ... Fijne plekjes zoeken om leuke dingen te doen. Herinneringen opslaan voor later. Zoveel dingen om je geborgen te voelen  wanneer je het samen doet. Een prachtig geïllustreerd boekje waar je veel mee kan. Eenvoudige zinnen en paginagrote ingekleurde prenten suggereren een wereld waar het goed is om te wonen en te leven. Je leest klare taal en een uitnodiging om mee te bouwen, letterlijk en figuurlijk, aan een leven in een wereld waar er geborgenheid heerst.Een boekje dat ideaal is om mee aan de slag te gaan in de derde kleuterklas en eerst…Lire la suite

À propos de Oliver Jeffers

Oliver Jeffers, né en 1977 à Port Hedland (Australie), est un artiste britannique, originaire d'Irlande du Nord. Il est l'auteur et illustrateur de plusieurs ouvrages de littérature jeunesse.

Biographie

Oliver Jeffers est diplômé en communication visuelle de l'Université d'Ulster, en Irlande du Nord.

Il a obtenu plusieurs prix, et par deux fois l'Irish Children's Book des Irish Book Awards, en 2007 et 2012.

En 2017, il est lauréat du prestigieux Prix Fiction de la Foire internationale du livre jeunesse de Bologne, pour l'ouvrage A Child of Books (L'Enfant des livres) qu'il a réalisé avec Sam Winston.

Œuvre

Auteur et illustrateur

  • How to catch a star, paru chez HarperCollins en 2004
    • Titre français : Comment attraper une étoile, Kaléidoscope, 2005
    En lire plus sur Wikipedia