In 1944 bereidt een eenheid van de Britse burgerwacht zich voor op de invasie door het Duitse leger. De komst van een glamoureuze journaliste zorgt voor opwinding in het kustplaatsje.
Langue
Anglais
Éditeur
Universal, © 2016
1 dvd-video
Durée
ca. 95 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Fins, Duits, IJslands, Italiaans, Noors, Portugees, Zweeds, Turks, Arabisch, Hindi Gebaseerd op de televisieserie: Dad's army/Daar komen de schutters
EAN
5053083068578

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Britse komedie 'Dad's army' is een vervolg op de komische tv-serie die werd uitgezonden van 1968-1977, in Nederland onder de titel 'Daar komen de schutters'. In het kustplaatsje Walmington-On-Sea bereidt een eenheid van de Britse burgerwacht zich met beperkte middelen voor op de gevreesde invasie door het leger van Hitler. Aanvoerder van het groepje, dat vooral uit oudere mannen bestaat, is de eigenzinnige kapitein Mainwaring (nu Toby Jones, voorheen Arthur Lowe), in het dagelijks leven bankdirecteur. Zijn grote tegenstander is sergeant Arthur Wilson (nu Bill Nighy, voorheen John Le Mesurier). De manschappen vervelen zich, maar dat verandert door de komst van de glamoureuze journaliste Rose Winters (Catherine Zeta-Jones) die een artikel over de mannen schrijft. Bovendien blijkt er een spion in het plaatsje actief te zijn. De vrouwen hebben een groter aandeel in het verhaal dan in het origineel. Deze remake was bij voorbaat omstreden, omdat de serie een cultstatus heeft en nog steed…Lire la suite

À propos de Oliver Parker

Oliver Parker (né le 6 septembre 1960 à Londres) est un réalisateur anglais.

Filmographie

Réalisateur

  • 1995 : Othello
  • 1999 : Un mari idéal (An Ideal Husband)
  • 2002 : L'Importance d'être Constant (The Importance of Being Earnest)
  • 2003 : The Private Life of Samuel Pepys (en) (téléfilm)
  • 2006 : Fade to Black
  • 2007 : I Really Hate My Job (en)
  • 2007 : St Trinian's : Pensionnat pour jeunes fille…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions