Geheim agent Johnny English neemt het op tegen een groep internationale huurmoordenaars die het op de Chinese premier hebben voorzien.
Titre
Johnny English reborn
Directeur
Oliver Parker
Compositeur
Ilan Eshkeri
Acteur
Rowan Atkinson Gillian Anderson Rosamund Pike Dominic West Daniel Kaluuya
Langue
Anglais
Éditeur
Universal, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2011
Durée
ca. 97 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans, Roemeens, Engels voor slechthorenden
EAN
5050582861297

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Britse komedie uit 2011 van Oliver Parker (Dorian Gray), met Rowan Atkinson, Gillian Anderson, Pierce Brosnan e.a. Een nieuw avontuur, parodie op James Bond, van geheim agent Johnny English die het opneemt tegen een groep internationale huurmoordenaars die het op de Chinese premier hebben voorzien. Dana Linssen (NRC 5-10-'11) geeft 3 (van 5) balletjes: '(...) zijn unieke rubberen mimiek en slapstickmotoriek zijn ook nu zijn antiheld grijzende slapen heeft gekregen nog helemaal intact.' Marco Weijers (Telegraaf 6-10-'11) geeft 3 1/2 ster (van 5): 'Het vervolg op Johnny English (2003) is dan ook aanzienlijk grappiger en spannender. Die winst is te danken aan een beter script en aan het door regisseur Oliver Parker gehanteerde ritme. De conventies van de spionagethriller mogen dan om flitsende actiescènes op aansprekende locaties vragen, toch geeft hij zijn hoofdrolspeler geregeld de tijd om zijn fysieke humor tot in de finesses uit te spelen.'

À propos de Oliver Parker

Oliver Parker (né le 6 septembre 1960 à Londres) est un réalisateur anglais.

Filmographie

Réalisateur

  • 1995 : Othello
  • 1999 : Un mari idéal (An Ideal Husband)
  • 2002 : L'Importance d'être Constant (The Importance of Being Earnest)
  • 2003 : The Private Life of Samuel Pepys (en) (téléfilm)
  • 2006 : Fade to Black
  • 2007 : I Really Hate My Job (en)
  • 2007 : St Trinian's : Pensionnat pour jeunes fille…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions