Livre
Néerlandais

Eddie vergeet weleens wat

Olivier Dunrea (auteur), J.H. Gever (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Een klein geel gansje is nogal vergeetachtig, maar zijn rode gelukspet vergeet hij nooit. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met eenvoudige en vertederende tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Vergeten
Titre
Eddie vergeet weleens wat
Auteur
Olivier Dunrea
Traducteur
J.H. Gever
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Peedie
Éditeur
Haarlem: Gottmer/Becht, 2019 | Autres éditions
[32] p. : ill.
ISBN
9789025742324 (hardback)
Placing suggestion
Verhalen A-Z (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Eddie is een gansje met een rood petje. Hij vergeet wel eens iets, zoals binnenkomen als het regent of zijn eten opeten. Maar zijn rode pet vergeet hij nooit! Of toch? De herkenbare inhoud, de rechtlijnige verhaalopbouw, de eenvoudige zinnetjes en de sprekende illustraties sluiten perfect aan bij de leefwereld van peuters. [Anita Wuestenberg]
Eddie is een klein, lief vergeetachtig geel gansje: hij vergeet binnen te komen als het regent, hij vergeet zijn nest op te ruimen en hij vergeet zelfs het ei om te draaien. Als zelfs zijn rode gelukspet (die hij altijd draagt) kwijt raakt, gaat hij overal zoeken. Hij zoekt tussen de appels en onder de bloempot. Maar… tevergeefs! Als mama Gans hem vraagt om het ei om te draaien, komt hij zijn pet weer tegen! In dit kleine, vierkante kartonboekje met twee afgeronde hoeken en gelakte pagina's steelt gansje Eddie de show. Klein, maar dapper, lief en zacht, kwetsbaar en sterk; kortom: Eddie is in zijn eenvoud alles tegelijk. Wederom is deze auteur/illustrator erin geslaagd om, naast Gijsje, Ollie en Bo, een vriendje van Gonnie het gansje tevoorschijn te toveren. Een vriendje dat qua uitvoering in kleine peuterhanden past, dat qua stevigheid keer op keer gepakt kan worden en dat qua gevoel alle grote en kleine harten verwarmt! Tegelijkertijd verscheen 'Bo'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Suggestions