Livre
Néerlandais

Gonnie & vriendjes : een flapjesboek

Olivier Dunrea (auteur)

Gonnie & vriendjes : een flapjesboek

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Gansje Gonnie en haar vriendjes helpen peuters de basis te leren van het tellen (1 t/m 5), de kleuren geel, blauw en rood, seizoenen en enkele tegenstellingen. Groot, hardkartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur en beweegbare flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Gonnie & vriendjes : een flapjesboek
Autre titre
Gonnie en vriendjes : een flapjesboek
Auteur
Olivier Dunrea
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Gossie & friends : a first flap book
Édition
10
Éditeur
Haarlem: Gottmer/Becht, 2012 | Autres éditions
[10] p. : ill.
ISBN
9789025742010 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 28 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Boeken voor het groeien
Het is haast niet te geloven wat een razendsnelle ontwikkeling baby's vanaf hun geboorte doormaken. Van een hulpeloos bundeltje dat slaapt, eet en huilt, groeien ze uit tot een koppige peuter die alles zelf wil doen. In de periode van twee jaar leren ze rechtop zitten, kruipen en lopen. Ze leren zelfstandig eten en op een potje gaan. Ze leren praten, zingen en tellen... Al van bij de geboorte kunnen boeken stimulerend werken op de ontwikkeling van verschillende aspecten en fases van deze kleine mensen.
Leren kijken
Pasgeboren baby's kunnen nog niet goed zien, maar ze merken wél al het verschil tussen licht en donker en zien al de contrasten zwart en wit. Pas na een viertal weken kunnen baby's kleuren zien, eerst rood, later volgen blauw, geel en groen. Vanaf twee maanden vertonen baby's een voorkeur voor sterk contrasterende kleuren en voor eenvoudige patronen. Op dit laatste spelen de twee boekjes in de reeks 'Baby ziet...' in: Stippen en bollen e…Lire la suite
Groot formaat, vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken waarin gansje Gonnie en haar vriendjes peuters helpen de basis te leren van het tellen (1 t/m 5), de kleuren geel, blauw en rood, seizoenen en enkele tegenstellingen. De illustraties in natuurlijke kleuren zijn eenvoudig, duidelijk en vol humor; ze staan tegen een witte achtergrond en bevatten slechts de hoognodige details. Op elke linkerpagina wordt een nieuw vriendje voorgesteld, waarbij de beknopte tekst in een duidelijke schreefloze letter veelal eindigt in een vraag. Op de rechterpagina kan de peuter het juiste antwoord vinden onder enkele flapjes. Gonnie en haar vriendjes zijn bekend uit vier eerder verschenen kleine kartonboekjes 'Gonnie', 'Gonnie en Gijsje', 'Ollie' en 'Ollie wil ook!'* Dit instructieve prentenboek is een lust voor het oog door zijn eenvoud en voor peuters vanaf ca. 2 jaar interessant genoeg om vaak in te kijken en de flappen op te tillen.

Gonnie & vriendjes

Een gekartonneerd flapjesboek waarin we kennis maken met vijf gansjes. Ze zien er alle vijf verschillend uit: Gonnie heeft rode lievelingslaarsjes en Gijsje heeft er blauwe. Eddie is vergeetachtig maar vergeet nooit zijn rode petje en Bo is blauw en heeft altijd honger. Wanneer je de flapjes optilt dan leer je al spelend de vijf gansjes kennen. Tegelijk worden er woorden aangebracht die te maken hebben met kleuren, tegenstellingen, seizoenen en cijfers. Ollie, het vijfde gansje, komt pas te voorschijn wanneer het ei op de laatste pagina openbarst. Dit prentenkijkboek bevat nauwelijks een verhaal, maar er valt wel veel te zien, aan te wijzen en te benoemen. Het is een stevige uitgave met degelijke flapjes en zeer mooie illustraties. Weinig tekst maar veel 'denkwerk'!

Suggestions