Livre
Néerlandais

Wijsheid uit het Westen 365 dagen

Olivier Föllmi (photographe), Danielle Föllmi (compilateur)
Fotoboek met citaten en aforismen van filosofen en schrijvers.
Titre
Wijsheid uit het Westen 365 dagen
Photographe
Olivier Föllmi
Compilateur
Danielle Föllmi
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2009
[747] p. : ill.
ISBN
9789020984743
Placing suggestion
761.2 (SISO) Fotografen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze dikke hardcover in een klein oblongformaat maakt deel uit van een reeks boeken over de wijsheid die men kan aantreffen in verschillende delen van de wereld. Citaten van denkers worden daarbij geconfronteerd met kleurenfoto's van landschappen, mensen, gebouwen enzovoort. Net als in de andere boeken wordt het kalenderprincipe gehanteerd, met voor elke dag van het jaar een citaat en een foto. In een inleiding wordt een onmogelijke poging gedaan om het westerse denken te typeren in twee bladzijden. Bij de geciteerde denkers vinden we vooral veel filosofen en schrijvers, gaande van Armand Abécassis tot Stefan Zweig (vooraan vind je een alfabetisch overzicht van deze 'pioniers van het westerse denken'). De focus ligt duidelijk op levenskunst en grote thema's als liefde en dood. De vaak nadrukkelijk meditatieve foto's moeten dat alles een spirituele glans geven, maar getuigen vooral van een naïviteit die je niet meteen met de geciteerde denkers zou associëren. Dat neemt echter niet weg …Lire la suite

À propos de Olivier Föllmi

CC BY-SA 4.0 - Image by Jmhullot

Olivier Föllmi, né le 28 février 1958 à Saint-Julien-en-Genevois, est un photographe-écrivain franco-suisse.

Biographie

Débuts

En 1976 Olivier Föllmi part traverser la piste du centre en Afghanistan et faire l’ascension du Mir Samir (5 809 m). L’année suivante il part pour un tour du monde qu’il ne finira pas, aimanté par l’Himalaya et la découverte du Ladakh-Zanskar qui vient de s’ouvrir au tourisme et qui l’amène à être fasciné par les peuples et la culture tibétaine.

De ce voyage d’un an en Inde découleront dix années en tant que guide, guide de trek pour l’agence Artou basée Genève, qui lui permettront de s’impliquer dans le monde himalayen et de le photographier.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions