Bande dessinée
Néerlandais
Een nieuw meesterwerk van Alberto Varanda. Verslaat wetenschap de dood? En zo ja, wat is de prijs? Een jonge wetenschapper die zich op Mars bezighoudt met verboden onderzoek krijgt een uitnodiging van een rijke en geheimzinnige vrouw die als een kluizenares op de oude Aarde woont. Zij vraagt aan hem het onmogelijke: haar overleden dochtertje weer tot leven wekken. Maar de Dood laat niet ongestraft
Titre
De levende dood / scenario Olivier Vatine ; tekeningen Alberto Varanda
Scénariste
Olivier Vatine
Dessinateur
Varanda
Antécédent bibliographique
Stefan Wul
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La mort vivante
Éditeur
Breda: Dark Dragon Books, © 2019
70 p. : ill.
Note
Naar het boek van Stefan Wul
ISBN
9789463731430 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 30 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een tienjarig meisje valt dood in een put. De ontroostbare moeder bewaart het ontzielde lichaam met de bedoeling om het lichaam te laten klonen opdat het meisje aldus verder kan leven. Het experiment wordt uitgevoerd door een jonge wetenschapper die zich met succes van deze taak lijkt te kwijten. Het kind verandert echter in een monster dat de gehele mensheid bedreigt. Deze oorspronkelijke roman met horrorelementen van Stefan Wul (1922-2003) werd door Vatine voor deze strip bewerkt en door tekenaar Alberto Varanda in beelden omgezet. Aan diens fijnzinnige, gravureachtige tekeningen werd door hem maar liefst vijf jaar lang gewerkt. Het resultaat daarvan komt niet geheel tot zijn recht door de nogal donkere inkleuring die het boek meekreeg.

À propos de Olivier Vatine

CC BY-SA 3.0 - Image by Esby (talk) 13:15, 1 November 2010 (UTC)

Olivier Vatine est un scénariste et dessinateur français de bande dessinée, né le 29 avril 1959 au Havre.

Il est notamment le co-créateur et dessinateur de la série de science fiction Aquablue, scénarisée par Thierry Cailleteau et publiée aux éditions Delcourt dès 1988.

Biographie

Avec le scénariste Thierry Cailleteau, Olivier Vatine créé la bande dessinée de science-fiction française Aquablue, prépubliée en 1988 dans L'Argonaute puis éditée en avril 1988 par Delcourt. Cependant, en 1998, Olivier Vatine va quitter la série et va être remplacé par le dessinateur Ciro Tota.

Entre 1993 et 1995, il crée avec Fred Blanchard le label « Série B » des éditions Delcourt.

En 2005, il publie le western Angela en coll…En lire plus sur Wikipedia