Bande dessinée
Néerlandais

Xiao wei

Olivier Vatine (scénariste), Jian Yi (dessinateur)
One O Wan - killer nr. 1 van de 9 tijgers, een geheim Chinees genootschap - zet zich op weg om een nieuwe opdracht te vervullen. Haar doelwit: een aardig oud vrouwtje van 90 jaar. Maar de verbluffende onthullingen van deze laatste maken dat One O Wan de organisatie de rug toekeert en zint op wraak…
Titre
Xiao wei
Scénariste
Olivier Vatine
Dessinateur
Jian Yi
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Xiao Wei
Édition
1
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2009
47 p. : ill.
ISBN
9789088101090 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 15 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

'Bikini Girls with Machine Guns', zo onderschreef en parodieerde de rockband The Cramps ooit tegelijk (een van de zovele) primitieve mannendromen. Het lezerspubliek met het meeste testosteron heeft dan ook weinig reden om niet storm te lopen voor dit eerste deel van '9 Tijgers'. One Ø Wan is een bloedmooie huurmoordenares met een sexy garderobe. In opdracht van de organisatie 9 Tijgers schakelt ze hier eerst een half legertje lijfwachten uit op weg naar haar echte target: een klein oud vrouwtje. Die blijkt een stevige tegenstander, maar laat haar knappe belaagster uiteindelijk haar gang gaan. Ze confronteert haar nadat ze gesneuveld is echter wel met een videoboodschap. De omoe zegt haar grootmoeder te zijn en vraagt One Ø Wan mee te gaan met een vertrouweling om haar te begraven naast haar dochter, de moeder van het verbouwereerde meisje.

Terwijl ze zich laat meenemen naar een afgelegen tempel in de jungle vertelt de piloot en oma's rechterhand het verhaal over hoe ook One Ø W…Lire la suite

À propos de Olivier Vatine

CC BY-SA 3.0 - Image by Esby (talk) 13:15, 1 November 2010 (UTC)

Olivier Vatine est un scénariste et dessinateur français de bande dessinée, né le 29 avril 1959 au Havre.

Il est notamment le co-créateur et dessinateur de la série de science fiction Aquablue, scénarisée par Thierry Cailleteau et publiée aux éditions Delcourt dès 1988.

Biographie

Avec le scénariste Thierry Cailleteau, Olivier Vatine créé la bande dessinée de science-fiction française Aquablue, prépubliée en 1988 dans L'Argonaute puis éditée en avril 1988 par Delcourt. Cependant, en 1998, Olivier Vatine va quitter la série et va être remplacé par le dessinateur Ciro Tota.

Entre 1993 et 1995, il crée avec Fred Blanchard le label « Série B » des éditions Delcourt.

En 2005, il publie le western Angela en coll…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions