Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Meer dan een minnaar : roman

Meer dan een minnaar : roman

Genre:
Het gezinsleven van twee burenfamilies in een Vlaams dorp is helemaal onderling verweven.
Sujet
Ontrouw, Gezin
Titre
Meer dan een minnaar : roman
Auteur
Oscar Van den Boogaard
Langue
Néerlandais
Édition
6
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2011 | Autres éditions
229 p.
ISBN
9789023465911 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In Meer dan een minnaar zoomt Oscar van den Boogaard in op twee families in het kunstenaarsdorp Sint-Martens-Latem: de Poppes, die tot de middenklasse behoren, en hun buren, de welstellende Bouvy's. Het gezin Poppe bestaat uit Noël, die als tuinman op een golfterrein werkt, en zijn vrouw, gewezen prostituee Regina Ekman. Bij Noël staat het natuurlijke, viriele en ongecompliceerde centraal, waardoor hij de wereld van het beest belichaamt. Hun neurotische zoon August wil ontsnappen aan de beperkingen die verbonden zijn met de lagere middenklasse. Om zich van zijn familie te onderscheiden eet hij geen vlees en gebruikt hij geen alcohol of drugs.
Psychiater-seksuoloog Rudolf Bouvy woont samen met zijn tweede, hoogzwangere vrouw Elsie Goetgeluk, docent Engelse letterkunde en Beckettspecialist, in een kubusvilla. Door hun intellectuele kapitaal representeert dit koppel de wereld van de geest. Lilly, Rudolfs dochter uit zijn vorige huwelijk, is het slachtoffer van een nieuw sameng…Lire la suite
De tiende roman van de succesvolle Nederlandse romancier en toneelschrijver (1964) verweeft op kaleidoscopische wijze de levens van de leden van twee gezinnen die naast elkaar wonen in het Vlaamse Sint-Martens-Latem, ‘een ongelooflijk dom gat vergeleken met Antwerpen’. Elk hoofdstuk volgt de gebeurtenissen en ontmoetingen vanuit het perspectief van een van de gezinsleden (ouders en kinderen) van de wat volkse familie Poppe en de elitaire familie Bouvy. Te beginnen in 1987 en opgedeeld in drie afdelingen. Alle grote leefthema’s komen veelal via korte en puntige dialogen aan de orde. De stijl is eenvoudig, bondig en beschrijft wat er concreet gebeurt zonder dat de verschillende karakters nu sterk uit de verf komen. Maar dat stoort niet. Omdat er geen sprake is van een spanningsboog of sterk plot, kun je als lezer heerlijk meedeinen op deze zeer verschillende levens die elkaar voortdurend raken, boeien en afstoten op zoek naar geluk. Een boek met een happy end. ‘Drie schapenwolkjes drijv…Lire la suite

À propos de Oscar Van den Boogaard

CC BY-SA 3.0 - Image by Marcel Lennartz

Oscar van den Boogaard est un écrivain néerlandais, né en 1964.

Carrière

Livres

  • Février 2003 : Mort de l'amour, traduit par Marie Hooghe, éd. Sabine Wespieser, 181 pages, (ISBN 2-84805-011-X) (notice BnF no 2-84805-011-X).
  • Octobre 2004 : Pollen, traduit par Marie Hooghe, éd. Sabine Wespieser, 386 pages, (ISBN 2848050276).
  • Janvier 2008 : La Plage verticale, traduit par Marie Hooghe, éd. Sabine Wespieser, 352 pages, (ISBN 2848050594). Sur le thème de l'impuissance féminine à profiter de la libération sexuelle.

Liens externes