Livre audio
Anglais

The picture of Dorian Gray

Oscar Wilde (auteur), Greg Wise (narrateur)
Een jongeman is gedoemd om uiterlijk zijn stralende jeugd te behouden, terwijl het geleidelijk achteruitgaan van zijn portret zijn toenemende innerlijke aftakeling onthult.
Titre
The picture of Dorian Gray
Auteur
Oscar Wilde
Narrateur
Greg Wise
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: Naxos AudioBooks, 2009
7 cd's + boekje
Durée
9:16:25
Note
Integrale versie
ISBN
9789626349915

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 2 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Verkorte weergave van het gelijknamige boek* uit 1891, voorgelezen door de Engelse acteur Michael Sheen. Dorian Gray, een jongeman uit de betere kringen van het 19e-eeuwse Londen, verkoopt zijn ziel voor het behoud van zijn schoonheid, zoals die aanvankelijk op een geschilderd portret te zien is. Hij leidt een abject leven, maakt veel slachtoffers, maar zijn uiterlijk blijft onveranderd en de resultaten van zijn zondige leven vertonen zich uitsluitend op zijn portret, dat er steeds afstotender gaat uitzien. Ten slotte steekt hij in wanhoop de schilder dood en tracht het portret te vernielen, maar doodt daarbij zichzelf, waarna het portret in de oude glorie herleeft. Deze variatie op het Faust-thema is de enige roman en het beste prozawerk van de Ierse schrijver (1854-1900). Meerdere malen verfilmd, onder andere in 2009 door Oliver Parker.

À propos de Oscar Wilde

Oscar Wilde /ˈɒskə waɪld/, dont le nom complet est Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde, est un écrivain, romancier, dramaturge et poète irlandais né à Dublin le En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque