Een team van vier politie-inspecteurs in Reykjavik onderzoekt twee zware zaken.
Contenu
Disc 1 Afl. 1 t/m. 3
Disc 2 Afl. 4 t/m. 6
Titre
Black angels
Directeur
Óskar Jónasson
Antécédent bibliographique
Aevar Örn Jósepsson
Compositeur
Jóhann Jóhannsson 1969-2018 Nicklas Schmidt
Titre uniforme
Svartir englar
Langue
Islandais
Éditeur
Just Bridge, 2012
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
2008
Durée
270 min.
Note
IJslands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717344747684

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een zesdelige IJslandse politieserie, gebaseerd op boeken van de in eigen land populaire misdaadschrijver Ævar Örn Jósepsson, waarvan 'Zwarte engelen' (2003) ook in het Nederlands is vertaald. Een team van vier politierechercheurs in Reykjavik houdt zich bezig met moeilijke gevallen en zware criminaliteit. De oudere commissaris Stefán geeft leiding aan de naïeve nieuweling Arni, de onbehouwen Gudni en de ambitieuze Katrín, die het als enige vrouw zwaar heeft in deze mannenwereld. Hun eerste zaak betreft een succesvolle reclameman die naar het lijkt zelfmoord heeft gepleegd door van een hoge flat te springen. Stefán vermoedt echter dat het om moord gaat. In de tweede zaak is een vrouwelijke computerexpert spoorloos verdwenen, die in opdracht van de overheid werkte aan een systeem om de online-activiteiten van burgers in de gaten te houden. Ook de privé-aangelegenheden van de teamleden komen aan de orde.

À propos de Óskar Jónasson

Óskar Jónasson, né le 30 juin 1963 à Reykjavík, est un réalisateur et scénariste islandais.

Son long métrage Remote Control (en) a été sélectionné au Festival de Cannes 1993 dans la sélection Un certain regard.

Biographie

Filmographie

  • 1989 : The Sugarcubes: Live Zabor
  • 1992 : SSL-25 (court métrage)
  • 1992 : Remote Control (en)
  • 1993 : Limbó (TV series)
  • 1997 : Pearls and Swine
  • 2000 : Úr öskunni í eldinn
  • 2001-2002 : Áramótaskaup (en)
  • 2002 : 20…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions