Lára, alleenstaande moeder en verslaggeefster bij een sensatiekrant zet alles op alles om haar carri`ere nieuw leven in te blazen.
Contenu
Disc 1 Ep. 1-3
Disc 2 Ep. 4-6
Sujet
Sensatiepers
Titre
The press II
Directeur
Óskar Jónasson
Acteur
Sara Dogg Asgerisdottir Kjartan Gudjonsson Thorsteinn Bachmann
Titre uniforme
Pressa Seizoen 2
Langue
Islandais
Titre parallèle
The press
Éditeur
Just Bridge, 2013
2 dvd-video's
Durée
270 min.
Note
IJslands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717344751438

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Seizoen 2 van een IJslandse misdaadserie met als hoofdpersoon Lára, een alleenstaande moeder van in de dertig. Inmiddels heeft ze een tweede kind gekregen, is werkloos en zit diep in schulden. Het lukt haar niet om weer aan het werk te gaan als verslaggeefster, daarom neemt ze het aanbod aan van een beruchte zakenman. Deze wordt beschuldigd van de moord op een jonge vrouw en vraagt Lára om zijn onschuld te bewijzen. Het blijkt een gevaarlijke klus. Daarnaast is er per aflevering een verhaallijn. De serie biedt een inkijk in de sensatiepers en in het moderne IJslandse leven. Regisseur is Óskar Jónasson (Reykjavik-Rotterdam). Winnaar van Edda Awards (de belangrijkste IJslandse film- en tv-prijzen) voor Beste actrice en Beste tv-serie. Zes afleveringen.

À propos de Óskar Jónasson

Óskar Jónasson, né le 30 juin 1963 à Reykjavík, est un réalisateur et scénariste islandais.

Son long métrage Remote Control (en) a été sélectionné au Festival de Cannes 1993 dans la sélection Un certain regard.

Biographie

Filmographie

  • 1989 : The Sugarcubes: Live Zabor
  • 1992 : SSL-25 (court métrage)
  • 1992 : Remote Control (en)
  • 1993 : Limbó (TV series)
  • 1997 : Pearls and Swine
  • 2000 : Úr öskunni í eldinn
  • 2001-2002 : Áramótaskaup (en)
  • 2002 : 20…En lire plus sur Wikipedia