Alleenstaande moeder Lára, verslaggeefster bij een sensatiekrant, krijgt te maken met allerlei misdaden waaronder de verdwijning van een bekende zakenman.
Contenu
Disc 1 Ep. 1-3
Disc 2 Ep. 4-6
Sujet
Sensatiepers
Titre
The press. [Seizoen 1]
Directeur
Óskar Jónasson
Acteur
Sara Dogg Asgerisdottir Kjartan Gudjonsson Thorsteinn Bachmann
Titre uniforme
Pressa [Seizoen 1]
Langue
Islandais
Éditeur
Just Bridge, 2013
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
2007
Durée
270 min.
Note
IJslands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717344750837

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Seizoen 1 van een IJslandse misdaadserie met als hoofdpersoon Lára, een alleenstaande moeder van in de dertig die op proef is aangenomen als verslaggeefster bij een sensatiekrant. Rode draad is de verdwijning van een bekende zakenman, een zaak waar Lára zich in vastbijt. Daarnaast is er per aflevering een verhaallijn, onder meer over de vermeende zelfmoord van een man over wie de krant een vernietigend artikel schreef. De serie biedt een inkijk in de sensatiepers en in het moderne IJslandse leven. Regisseur is Óskar Jónasson (Reykjavik-Rotterdam). Winnaar van Edda Awards (de belangrijkste IJslandse film- en tv-prijzen) voor Beste actrice en Beste tv-serie. Zes afleveringen.

À propos de Óskar Jónasson

Óskar Jónasson, né le 30 juin 1963 à Reykjavík, est un réalisateur et scénariste islandais.

Son long métrage Remote Control (en) a été sélectionné au Festival de Cannes 1993 dans la sélection Un certain regard.

Biographie

Filmographie

  • 1989 : The Sugarcubes: Live Zabor
  • 1992 : SSL-25 (court métrage)
  • 1992 : Remote Control (en)
  • 1993 : Limbó (TV series)
  • 1997 : Pearls and Swine
  • 2000 : Úr öskunni í eldinn
  • 2001-2002 : Áramótaskaup (en)
  • 2002 : 20…En lire plus sur Wikipedia