Livre
Néerlandais
Het vrolijke witte nachtspookje wil graag eens een dagspookje zijn. Maar dat het leven overdag zo moeilijk zou zijn, had hij niet verwacht. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Spoken
Titre
Het spookje / Otfried Preussler ; ill. van F.J. Tripp ; vertaling van Lidi Luursema
Auteur
Otfried Preussler
Dessinateur
Franz Josef Tripp
Traducteur
Lidi Luursema
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Das kleine Gespenst
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, © 2017 | Autres éditions
125 p. : ill.
ISBN
9789047709664 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het spookje woont in slot Uilenstein en wordt elke dag om middernacht wakker voor het spookuur. Een uur lang dwaalt hij rond langs alle oude schilderijen en bezoekt zijn beste vriend de uil Oehoe Sjoehoe. Samen vertellen ze verhalen, maar aan het eind van het uur vertrekt het spookje weer naar zijn slaapplek en valt onmiddellijk in slaap. Het spookje vindt het jammer dat hij nooit het slot en het stadje Uilenberg overdag ziet. Hij is er heel nieuwsgierig naar, maar al zijn pogingen om wakker te blijven mislukken. Het verhaal is een grote ontdekkingsreis van het spookje en zit vol misverstanden. De nieuwsgierigheid en naïviteit van het spookje brengen hem in de problemen, maar houden het ook spannend. Het boek uit 1966 is opnieuw uitgegeven met de oorspronkelijke illustraties maar nu in kleur. Het taalgebruik is een beetje ouderwets, maar gemakkelijk te begrijpen voor jonge lezers. De tekeningen passen bij de ouderwetse stijl, maar de kleuren maken het verhaal luchtig. Geschikt voor li…Lire la suite

À propos de Otfried Preussler

Otfried Preussler (ou Otfried Preußler), né à Reichenberg, Tchécoslovaquie (aujourd'hui Liberec, République tchèque) le 20 octobre 1923 et mort le 18 février 2013 à Prien am Chiemsee, est un écrivain allemand, auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Otfried Preussler est né à Reichenberg. Ses livres pour enfants, sur le mode de l'humour et de la fantaisie, ont été traduits dans de nombreuses langues. Il est tenu en Allemagne comme l'un des grands noms de la littérature de jeunesse. Il a fait la guerre sur le front de l'Est, a été fait prisonnier et a passé 5 ans chez les Tatars. Il a retrouvé sa famille et sa fiancée à son retour en Allemagne et s'est mis à enseigner comme ses parents.

En lire plus sur Wikipedia