Livre
Néerlandais

Belle en het beest

Paku (dessinateur)

Belle en het beest

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Belle moet in het kasteel gaan wonen. Daar woont een eng beest. Maar Belle ontdekt dat hij heel lief is. Hardkartonnen prentenboek naar het klassieke sprookje, met kleurrijke illustraties en beweegbare elementen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Belle en het beest
Dessinateur
Paku
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La belle et la bête
Éditeur
Mechelen: Baeckens Books, 2020
[11] p. : ill.
ISBN
9789059248496 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als een rijke koopman op een van zijn reizen prachtige rozen ziet en er één plukt wordt hij als dief betrapt door de kasteelheer die eruitziet als een griezelig beest. Hij vreest voor zijn leven en belooft het beest hem zijn mooiste dochter te schenken: Belle. Opgesloten in het kasteel, met als enige aanspraak het Beest, wacht Belle een eenzame tijd. Toch ontstaat er iets moois tussen haar en het Beest. Als hij erg ziek wordt, besluit ze in te gaan op zijn herhaalde huwelijksaanzoeken, waardoor zijn betovering verbroken wordt. Kort samengevatte miniatuurversie van het al vele malen bewerkte verhaal van ‘Belle en het Beest’, reeds geschreven in 1740. In weinig sprookjesachtige stijve taal (‘De ongelukkige koopman ging met tegenzin akkoord.’) staat de tekst bij vrij houterige animatiefiguurtjes met grote ogen en grote hoofden. Bijna vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken. Door middel van vijf schuifelementen (één per pagina) kan je de tekst tot leven brengen (‘int…Lire la suite

À propos de Paku

Le paku est une langue austronésienne parlée en Indonésie, dans le Kalimantan du Sud, dans l'île de Bornéo. La langue appartient à la branche malayo-polynésienne des langues austronésiennes.

Classification

Le paku est une des langues barito orientales, un groupe des langues malayo-polynésiennes occidentales.

Vocabulaire

Exemples du vocabulaire de base du paku :

Notes et références

Sources

  • (en) Hudson, Alfred B., The Barito Isolects of Borneo. A Classification Based on Comparative Reconstruction and Lexicostatics, Data Paper, Number 68, Ithaca, Department of Asian Studies, Cornell University, 1976.

En lire plus sur Wikipedia