Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De pianostemmer

Pascal Mercier (auteur), Gerda Meijerink (traducteur)
Na de moord op een operazanger analyseren de tweelingkinderen van de vermeende dader diens motief en hun onderling door een incestueuze affaire belaste relatie.
Titre
De pianostemmer
Auteur
Pascal Mercier
Traducteur
Gerda Meijerink
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Der Klavierstimmer
Éditeur
Amsterdam: Rainbow, 2013 | Autres éditions
447 p.
ISBN
9789041709660 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 25-jarige tweeling Patrice en Patricia heeft elkaar zes jaar niet gezien als hun moeder belt dat hun vader in Berlijn tijdens een opvoering van de opera Tosca de tenor heeft doodgeschoten. Patrice reist vanuit Chili naar Berlijn, Patricia komt uit Parijs, beiden in de hoop uit te vinden wat er is gebeurd en waarom hun vader, een zeer bekwame Zwitserse pianostemmer die in Berlijn voor de firma Steinway werkt en in zijn vrije tijd componeert, een moord heeft gepleegd. Als Patricia na twee weken terugkeert in Parijs, koopt ze schriften waarin ze o.a. schrijft over de te intense gevoelens van de tweeling die zes jaar geleden leidden tot hun scheiding. Patrice verdiept zich intussen in wie zijn vader was en in de broeierige sfeer in hun gezin. De Zwitserse filosoof (1944) publiceerde onder de schrijversnaam Mercier vier romans (o.a. 'Nachttrein naar Lissabon'), waarvan deze uit 1998 de tweede is. Een prachtige, in zeer zorgvuldige stijl geschreven, goed vertaalde roman die door de kriti…Lire la suite

À propos de Pascal Mercier

Peter Bieri, né le 23 juin 1944 à Berne, de son nom de plume Pascal Mercier, est un philosophe et écrivain suisse de langue allemande.

Éléments biographiques

Titulaire de 1993 à 2007 de la chaire de philosophie des langues et de philosophie analytique de l'Université libre de Berlin, le grand public allemand le connaît surtout comme romancier.

Plusieurs de ses romans ont été traduits en français.

Bibliographie

Romans (sous le nom de plume de Pascal Mercier)

Suggestions