Bande dessinée
Néerlandais

De kruiser der hoogmoedigen

Patrice Ordas (scénariste), Patrick Cothias (scénariste), Jack Manini (dessinateur)
Titre
De kruiser der hoogmoedigen
Scénariste
Patrice Ordas Patrick Cothias
Dessinateur
Jack Manini
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La croisière des orgueilleux
Éditeur
Zedelgem: Saga Uitgaven, 2015 | Autres éditions
[48] p. : ill.
ISBN
9789085523758 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 43 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Op 8 mei 1915 werd het Engelse stoomschip Lusitania vlak bij Ierland door de Duitsers getorpedeerd. Onder de vele omgekomen passagiers waren nogal wat Amerikanen, iets dat bijdroeg aan de versnelde deelname van de Verenigde Staten aan de Eerste Wereldoorlog. Dit eerste deel van waarschijnlijk een tweedelige serie stripverhalen vertelt over gebeurtenissen voor het vertrek op 1 mei en tijdens de eerste dagen van de vaart. Daarbij worden de diverse hoofdpersonen voorgesteld. Onder hen bevindt zich Alfred Vanderbilt, een lid van een van de rijkste families van de Verenigde Staten. De scenarioschrijvers hangen de theorie aan dat er van binnenuit sabotage gepleegd is, die sterk bijdroeg aan de ondergang van het schip. Een belangrijke rol daarin geven zij aan een dubbelspion die door de Engelsen is aangesteld om toezicht te houden op een geheime lading, maar die in werkelijkheid voor de Duitsers werkt. Ze zetten een heel geloofwaardige plot neer. De semi-realistische tekeningen zijn niet hoo…Lire la suite

À propos de Patrice Ordas

Patrice Ordas, né le 22 juillet 1951 à Paris et mort le 9 décembre 2019, est un écrivain, romancier et scénariste de bande dessinée français.

Biographie

Patrice Ordas a des attaches familiales à Lannion mais il est né à Paris.

Patrice Ordas est, un élève studieux, précoce, discipliné « par politesse », qui commence par s’adonner à la musique (au piano, à la flûte, à la clarinette et à la voix), ce qui le conduit même à participer aux concerts de John Cage et à voir Léonard Bernstein briser sa baguette[réf. souhaitée].

Il se tourne après son baccalauréat vers le dessin et entre …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions