Bande dessinée
Néerlandais

De nagedachtenis van de verdronkenen

Patrice Ordas (scénariste), Patrick Cothias (scénariste), Jack Manini (dessinateur)
Titre
De nagedachtenis van de verdronkenen
Scénariste
Patrice Ordas Patrick Cothias
Dessinateur
Jack Manini
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La mémoire des noyés
Éditeur
Zedelgem: Saga Uitgaven, 2016 | Autres éditions
[48] p. : ill.
ISBN
9789085524007 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 39 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit derde en afsluitende deel van een kleine serie stripverhalen over de ondergang van de Lusitania (1915) komen overlevenden van deze scheepsramp enkele jaren later bij elkaar om samen uit te zoeken wie hiervoor verantwoordelijk was. Het aardige is dat alle partijen, ook die toen voor de Duitsers werkten, zich ten volle inzetten om dit te achterhalen. Wie dat is, wordt in de loop van het verhaal onthuld en dat blijkt toch een redelijke verrassing. Het is jammer dat het verhaal nogal warrig is geschreven en steeds weer van vertelpositie verandert. Bovendien verwachten de auteurs dat de lezer een goede kennis heeft van de gebeurtenissen in de twee voorgaande delen. Dat maakt het lezen en begrijpen ervan er niet gemakkelijker op. De semi-realistische tekeningen zijn redelijk en voldoen net aan hun doel, net als de inkleuring. Wanneer er doden vallen, wordt dit vrij kies afgebeeld. Kortom, toch ietwat teleurstellend. Vervolg op 'De kruiser der hoogmoedigen' (2015)* en '18 minuten om t…Lire la suite

À propos de Patrice Ordas

Patrice Ordas, né le 22 juillet 1951 à Paris et mort le 9 décembre 2019, est un écrivain, romancier et scénariste de bande dessinée français.

Biographie

Patrice Ordas a des attaches familiales à Lannion mais il est né à Paris.

Patrice Ordas est, un élève studieux, précoce, discipliné « par politesse », qui commence par s’adonner à la musique (au piano, à la flûte, à la clarinette et à la voix), ce qui le conduit même à participer aux concerts de John Cage et à voir Léonard Bernstein briser sa baguette[réf. souhaitée].

Il se tourne après son baccalauréat vers le dessin et entre …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions