Livre
Néerlandais

Egel Snuit

Patricia De Landtsheer (auteur), Ann De Bode (dessinateur)
Egel Snuit is zijn moeder en broertje kwijt. Hij gaat op zoek naar een ander huis en ontmoet de gekste figuren. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Egels, Verdwalen
Titre
Egel Snuit / Patricia De Landtsheer ; met tek. van Ann De Bode
Auteur
Patricia De Landtsheer 1952-
Dessinateur
Ann De Bode
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2002
80 p. : ill.
ISBN
90-5838-155-2 9789058381552

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Snuit de egel woont met zijn mama en kleine broer Snoet in een fijn hol. Tachtig bladzijden lang beleef je mee de avonturen van Snuit die een stapje in de wereld zet. Hij maakt kennis met Eik, kabouter Pim, Willie wolk, trol Pom, Slak Prit, Violet en nog vele anderen. Tot zover dit eenvoudig maar lieflijk verhaal in 17 hoofdstukken.

Wat mij charmeerde is de vermenging van fantasie en realiteit. Alles in het boek ademt harmonie uit. Snuit is een jonge egel die de wereld rondom hem ontdekt. Hij leert "wit water" ofte melk kennen, hij maakt kennis met een mensenkind dat hem brokjes en melk voert. Het fantasie-element (kabouters, trollen, bloemetjes...) doet soms wat naiëf-tuttig en vergezocht aan.

Misschien raakt de verbeelding ietwat op hol als Snuit met de manestraal en Slapie, het mannetje in de maan vriendschap sluit. Een tikkeltje flauw toch. Een subtiel gevoel voor humor is aanwezig in Egel Snuit: zo trekt hij zijn stekeljasje uit bij een zwempartijtje.

Op de c…Lire la suite
Als egel Snuit zijn hol verlaat en even niet oplet, raakt hij zijn moeder en broertje kwijt en kan hij zijn nest niet meer vinden. Verdrietig gaat hij op zoek naar een ander onderkomen en komt bij de mensen terecht. Hij ontmoet een tuinkabouter, een wolk, een hond, een eik, de maan en raakt zelfs op een moment na een zwempartij zijn stekeljasje kwijt. Uiteindelijk vindt zijn moeder hem weer. Eenvoudig verhaal met veel fantastische elementen (een eik en tuinkabouter die kunnen praten of een reis op een wolk), maar weinig diepgaand uitgewerkt. Het verhaal wordt chronologisch weergegeven, waarbij het toeval een grote rol speelt; het slot is voorspelbaar en weinig opzienbarend. Het verhaal, dat op zich goed geschreven is, komt enigszins oubollig over. De paginagrote zwartwitillustraties passen goed bij het verhaal, sluiten hier naadloos op aan, maar geven het verhaal geen extra dimensie. Ze bevatten uitgeknipte regels en letters gedrukte tekst, die geplakt is. De hoofdstukken zijn verdeel…Lire la suite

Suggestions