Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Ploef vist het uit

Patricia De Landtsheer (auteur), Ann De Bode (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Sien gaat op schoolreis met de trein. Haar hondje Ploef denkt dat ze is opgeslokt door een monster. Vanaf ca. 7 jaar
Titre
Ploef vist het uit / Patricia De Landtsheer ; met tek. van Ann De Bode
Auteur
Patricia De Landtsheer 1952-
Dessinateur
Ann De Bode
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2003
72 p. : ill.
ISBN
90-5838-212-5

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het ondernemend hondje Ploef, genoemd naar de hond van de auteur, is in de tuin van Sien terecht gekomen. Die tuin was ondertussen al goed voor drie Ploefboeken en diende ook als decor voor het verhaal van egel Snuit. In het jongste Ploefboek vreest de hond dat Sien zonder hem op reis verdwijnt en samen met de buurhondjes gaat hij haar achterna. Ze komen op een trein terecht en vinden Sien uiteindelijk op een onwaarschijnlijke en toevallige manier terug.

Het wensvervullend verhaal biedt vooral avontuur en herkenning voor jonge kinderen die graag hun eigen verlangens in dieren projecteren. Zij zullen bovendien ook eigen karaktertrekken herkennen, bv. in een dreigende ruzie wanneer de tocht niet naar wens verloopt. Het pretentieloze verhaaltje is op de maat van beginnende lezers geschreven en kan ook voorgelezen worden. [Jet Marchau]
Sien gaat op schoolreisje, maar haar hondje Ploef denkt dat ze is opgeslokt door een stalen monster (de trein). Samen met de hondjes Bo en FroeFroe gaat hij haar zoeken. Na een avontuurlijke reis vinden ze Sien en haar klas in een oud kasteel. Een wat mager verhaal, verteld vanuit Ploef, waarin de hondjes wel erg toevallig in een trein terechtkomen die hen dichter bij Sien brengt. De in grootte variërende naïef aandoende zwartwitillustraties en de gekleurde illustratie op de harde kaft zijn grappiger dan het verhaal zelf. Gedrukt in een groot lettertype, met goede letter, ruime marges en hoofdstukindeling. Redelijk eenvoudig taalgebruik met enkele niet-gangbare woorden (binnenkoer, wift). Er wordt verteld over eerdere avonturen van Ploef, maar dat is niet storend. Matig boeiend geheel, eventueel geschikt voor ca. 7-jarige hondenliefhebbers.

Suggestions