Livre
Néerlandais

Het WK Wielrennen : 100 sterke verhalen over de regenboogtrui

Het WK Wielrennen : 100 sterke verhalen over de regenboogtrui

Van 18 tot en met 26 september 2021 vindt in Vlaanderen het wereldkampioenschap wielrennen plaats. Daarmee komt het WK een eeuw na de eerste officiële editie terug naar zijn bakermat, terug naar huis.

De ideale gelegenheid om een prachtig overzichtsboek te wijden aan de Belgen en Nederlanders die doorheen de rijke wielergeschiedenis om de regenboogtrui streden.

Met dit onmisbare j

Titre
Het WK Wielrennen : 100 sterke verhalen over de regenboogtrui
Auteur
Patrick Cornillie 1961-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2021
288 p. : ill.
ISBN
9789401472289 (hardback)
Placing suggestion
618.54 (SISO) Wielersporten ; Wielerwedstrijden (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het WK wielrennen is traditioneel de afsluiting van het wielerseizoen. De eendaagse wedstrijd levert de kampioen op die het volgende seizoen mag rijden in de regenboogtrui. In dit rijk gedocumenteerde boek dat voorzien is van talloze prachtige en historische foto’s worden 100 verhalen verteld over het WK wielrennen. Belicht vanuit Belgische en Nederlandse kampioenen als Eddy Merckx, Freddy Maertens, Joop Zoetemelk en Jan Raas. De strijd om de regenboogtrui, met de kleuren van de vijf continenten is spectaculair. In de wielersport komt het nooit voor dat je met het dragen van deze trui elke koers wordt gehuldigd als kampioen. Cornille (1961) geeft met zijn prachtige verhalen de trui en het kampioenschap kleur. Vol anekdotes worden de wedstrijden tot leven gebracht. Aangevuld met foto’s en een prachte vormgeving is het boek een aanwinst voor iedere (sport)bibliotheek. Met een overzicht van alle wereldkampioenen op de weg en de baan van de vrouwen en mannen. Cornille is een bekende Belgi…Lire la suite

Suggestions