Livre
Néerlandais

Eeuwig nacht

Patrick De Bruyn (auteur)
Een weduwnaar, die een aantal verdachte verkeersongevallen heeft overleefd, overlijdt totaal onverwacht en wanneer zijn testament wordt geopend, blijkt dat niet zijn twee zonen maar zijn vriendin de voornaamste erfgenaam is.
Titre
Eeuwig nacht
Auteur
Patrick De Bruyn
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Horizon, 2022 | Autres éditions
304 p.
Date de sortie
01-01-2022
ISBN
9789464100440 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Eeuwige nacht

Eerste zin. Mijnheer Adam zat op de rand van zijn ziekenhuisbed, zijn benen bungelden boven de vloer en hij bewoog ze ritmisch alsof hij door de lucht liep.

Wanneer mijnheer Adam sterft, komt het grootste deel van zijn erfenis in handen van Michèle Godeau, en niet in die van zijn vervreemde zonen. Kleindochter Elise heeft gezien hoe haar opaals een verliefde jeune premier door Godeau werd gekleineerd en gemanipuleerd. Zijn dood is dan ook verdacht. Elises vader, thrillerschrijver Jean-Pierre, heeft al een heel boek aan de dood van haar grootvader gewijd, maar heeft de strijd nu min of meer opgegeven. De professionals bij de politie, de bank en de notariaten deden en doen niets.

Patrick De Bruyn zou uit dit niet eens zo ongewone Vlaamse drama een rechtlijnige actie-reactiethriller kunnen puren. Maar hij kiest bewust voor een raamvertelling waarin de kafkaiaanse strijd om een weggeschonken fortuin en het ouder-zoonconflict de onderstroom vormen. Pijnlijker dan het web dat Godeau rond bejaarde mannen spint, is de vraag waarom vader en zoon niet dichter bij elkaar stonden en waarom ook zoon Jean-Pierre niet in staat is genege…Lire la suite

Thriller gebaseerd op waar gebeurde feiten. Mijnheer Adam heeft eerder een aantal verdachte verkeersongevallen overleefd maar vlak voordat hij het ziekenhuis mag verlaten, overlijdt hij totaal onverwacht. Wanneer zijn testament wordt geopend blijkt dat niet zijn twee zonen maar zijn vriendin de voornaamste erfgenaam is. Wanneer de zonen de financiën van hun vader nader gaan onderzoeken, blijkt er veel niet te kloppen. Zij raken ervan overtuigd dat vriendin Michèle Godeau een duistere rol heeft gespeeld maar deze gewiekste vrouw weet de schuld bij de twee zonen te leggen. Zoon Jean-Pierre besluit over de gebeurtenissen een boek te schrijven, maar raakt hopeloos verstrikt. Zijn dochter Elise gaat zich ermee bemoeien. Zij is ervan overtuigd dat haar grootvader is vermoord en dat hij niet het enige slachtoffer van Godeau is. In een voortdurende dialoog met haar vader probeert zij de waarheid te achterhalen. Tegelijkertijd inspireert zij hem verder te schrijven aan zijn relaas. Voor een th…Lire la suite