Livre
Néerlandais
Rechercheur Janssens krijgt een ontvoeringszaak van een kindermeisje een dag nadat zijn moeder door een automobilist is aangereden.
Titre
Verdoemd
Auteur
Patrick De Bruyn
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2006
297 p.
ISBN
90-223-1928-8 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Patrick De Bruyn is een thrillerauteur die zijn materiaal haalt uit voorvalletjes uit het dagelijks leven en die deze elementen telkens op spannende wijze weet te combineren tot een sterk geladen dramatisch geheel waarin toeval en opzet verstoppertje spelen met de personages en de lezer.

Ook Verdoemd is weer uiterst verrassend en kunstig opgezet, en zoals steeds weet de auteur er vanaf de eerste pagina's aardig de vaart in te zetten, wat hij volhoudt tot het bittere en verrassende einde.

Een vrouw veroorzaakt door een verkeersovertreding een ongeluk en rijdt met haar auto een allochtone vrouw met een kind in de armen aan, zo vermoedt ze tenminste. In paniek pleegt ze bovendien een vluchtmisdrijf. Na deze scène verspringt de vertelling naar een situatie waarin een jonge vrouw in het huis waar ze babysit wordt overvallen en ontvoerd. Haar werkgever is getuige van haar ontvoering via een ingenieus en verborgen camerasysteem dat hij elektronisch bedient vanop zijn kan…Lire la suite
De moeder van rechercheur Janssens wordt slachtoffer van een aanrijding waarvan de dader doorrijdt. Zijn dochter is getuige, maar weet zich helaas geen nuttige informatie meer te herinneren. Janssens wordt een dag na het ongeluk belast met ontvoeringszaak van een kindermeisje. Er zijn verdachte omstandigheden in het gezin waar het kindermeisje werkt en dat zit Janssens totaal niet lekker. Het meisje wordt later totaal ontredderd en misbruikt teruggevonden maar een paar dagen later worden de vrouw en het kind van hetzelfde gezin slachtoffer van een onvoorstelbaar verkeersongeluk. Het lijkt op een vergeldingsactie en het wordt Janssens steeds duidelijker dat de zaken meer met elkaar gemeen hebben dan hij wil weten. De lezer komt alles te weten doordat de auteur ieder personage volgt en af en toe een stap terug in de tijd zet. De lezer weet dus vaak meer dan de personages en dat zorgt voor een heerlijke spanning. Eerder verschenen van deze auteur 'Vermist', 'Verminkt', 'Indringer' en 'Fi…Lire la suite