Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Body switch

Patrick Lagrou (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Een middelbare scholier leert uit een boek hoe zijn geest uit zijn lichaam moet treden, maar een ongeluk zit dan in een klein hoekje. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Body switch
Auteur
Patrick Lagrou
Langue
Néerlandais
Édition
3e, herz. dr.
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2007 | Autres éditions
170 p.
ISBN
9789044807066

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Joachim, een middelbaar scholier (ik-figuur), heeft op een rommelmarkt een esoterisch boek over het uittreden uit het lichaam bemachtigd. Door het geconcentreerd volgen van de instructies lukt het hem om uit te treden. Vervuld van de grootsheid van dit gebeuren maakt hij zijn nieuwe vriendin, medescholiere Sarah, deelgenoot. Daarna wordt hun aandacht volledig opgeëist door het schooljaar en de geestelijke terreur van een van de docenten. Een miniem ongeluk met de uitsmijter van een dubieuze nachtclub zorgt voor een kettingreactie met bijna fatale gevolgen als het willoze lichaam van de jongen overgenomen wordt door een demonische entiteit. De spannende gebeurtenissen vormen een perfecte combinatie van mystiek en relativerend aards realisme. Het taalgebruik in dit in Vlaanderen gesitueerde verhaal is eenvoudig, maar zeer verzorgd. De verhaallijn van deze herdruk is onveranderd, de tekst is wel opnieuw geredigeerd; nieuwe omslagillustratie. Vanaf ca. 14 jaar.

Body Switch

In ‘Body Switch’ raakt de zeventienjarige Joachim in de ban van een boek dat hij op de rommelmarkt kocht. Het is een soort handleiding dat leert hoe je uit je lichaam kunt treden. Joachim experimenteert wat met de beschreven technieken en stelt tot zijn stomme verbazing vast dat ze inderdaad blijken te werken. De nieuwe vaardigheden die hij op deze manier opdoet, komen hem meteen ook goed van pas. Zwevend als een geest door de lucht ontdekt hij dat Vancraynest, de onmogelijke surveillant van zijn school, een regelmatige bezoeker is van een erotische bar. Het wordt een obsessie voor Joachim om Vancraynest te ontmaskeren. Al gauw ontdekt hij dat in de erotische bar die Vancraynest frequenteert niet alleen onschuldig vertier is te vinden, maar dat er allerlei onfrisse praktijken bedreven worden. Bovendien ondervindt Joachim dat het helemaal niet ongevaarlijk is om los te komen van je lichaam. Gelukkig is er nog Sarah, een nieuw meisje op school met wie Joachim het goed kan vinden. Zij…Lire la suite