Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De grote ramp

Patrick Lagrou (auteur), Siegfried Vynck (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Victoria en haar broertje en zusje overleven als enige een superorkaan op een Caribisch eiland. Ze belanden bij een ver familielid in de Belgische Ardennen. Volgens hem zullen de klimaatveranderingen voor grote problemen zorgen. Wanneer er onlusten uitbreken door gas- en petroleumtekort, wil Victoria’s oom weg uit België.
Titre
De grote ramp
Auteur
Patrick Lagrou
Dessinateur
Siegfried Vynck
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2011 | Autres éditions
212 p.
ISBN
9789044816303 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Samen met haar jongere broer Yoram en haar zusje Aisha beleeft Victoria spannende avonturen als gevolg van een klimaatramp die de aarde heeft getroffen. Eerste deel van de 'De klimaatreeks'. De natuur en het bovennatuurlijke spelen een belangrijke rol. Het verhaal speelt zich zowel in de Caraïben als in Europa af en heeft een verrassende wending aan het eind. De hoofdpersonen zijn bekend uit de serie 'Het Dolfijnenkind' van dezelfde auteur. Er zijn vijf dubbele pagina’s met illustraties in de vorm van plattegronden en een stamboom. Het taalgebruik is afgestemd op jongeren en er zijn veel dialogen en niet al te lange zinnen. Technisch goed leesbaar, met wat Vlaams taalgebruik. Inhoudelijk is het verhaal erg confronterend, de mensheid na de ramp wordt neergezet als ‘homo homini lupus’: de mens als wolf voor zijn medemens. Wat betreft realisme doet het boek niet onder voor de film ‘Le temps du loup’ van Michael Haneke. Herdruk met een nieuw omslag. Een boek voor middelbare scholieren die…Lire la suite

De grote ramp

'De grote ramp' werd geschreven door Patrick Lagrou, de auteur van de populaire serie 'Het dolfijnenkind'. Dit boek is meteen het eerste deel van een nieuwe reeks die gelanceerd wordt onder de titel 'De Klimaatreeks'. Inhoudelijk bouwt het boek verder op 'Het dolfijnenkind'. De hoofdpersonages uit die reeks hebben plaats gemaakt voor de volgende generatie. Dolfijnenkind Marijn is ondertussen vader geworden van Victoria, Yoram en Aisha. Vooral  de ondernemende Victoria staat nu op de voorgrond. Het verhaal begint met de begrafenis van Victoria’s overgrootmoeder, mama Louka. Zij was de oudste en meest wijze vrouw van Long Island, het eiland in de Bahama’s waar Marijn een groot stuk van zijn jeugd doorbracht en waar hij zich later vestigde met zijn gezin. Victoria voelt een bijzondere verbondenheid met mama Louka, ook over de dood heen. Het is alsof Mama Louka haar kracht en kennis aan het meisje heeft doorgegeven en haar blijft raad geven.
Veel tijd om de oude vrouw een waardig af…Lire la suite