Daisy
Néerlandais

Red de dolfijnen!

Patrick Lagrou (auteur), Kaat Baeke (narrateur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Marijn Jansen en zijn vader komen een Amerikaanse fotograaf te hulp in zijn strijd tegen de wrede dolfijnenjacht in Japan; ze filmen de slachtpartijen om die aan de wereld te tonen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Red de dolfijnen!
Auteur
Patrick Lagrou
Narrateur
Kaat Baeke  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Durée
5:09:00
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In Japan is de wrede dolfijnenjacht heropend. Japanners zijn nu eenmaal wreed: zelfs de bezetting van Nederland-Indië wordt erbij gehaald ter staving. Een beroep op traditie moet de grote zakelijke belangen van vleesindustrie en dolfinaria verhullen. Bioloog Ben en zoon Marijn Jansen komen in het geweer: zij filmen samen met een Amerikaanse fotograaf de gruwelijke slachtpartijen om die aan de wereld te tonen. Nogal voorspelbaar allemaal, tot de tegenzetten van de boeven toe en meer wat de auteur verzint om het spannend te maken. Een ondanks het sympathieke doel, diermisbruik aan de kaak te stellen, clichématig verteld verhaal, met een enkele onlogische wending, onalledaagse woorden en soms domweg fout taalgebruik (wèl erg). Zesde boek in een nieuwe reeks van vijf over het dolfijnenkind Marijn*, dat gezien het ontbreken van een introductie niet als los deel gelezen kan worden. Met kaarten op de schutbladen. Vanaf ca. 12 jaar.

Red de dolfijnen!

Wanneer een Amerikaanse fotograaf in een Japanse havenstad getuige is van de afschuwelijke manier waarop dolfijnen er worden afgeslacht, wil hij de beelden aan de wereld tonen. Dit wordt hem echter op alle mogelijke manieren verhinderd. Gelukkig kan hij, in dit verhaal, een beroep doen op Ben Jansen en zijn zoon Marijn. Maar ook zij worden op alle mogelijke manieren tegengewerkt deze corrupte wantoestanden aan te klagen, laat staan er een eind aan te maken. Dit deel van ‘Het dolfijnenkind’ speelt zich in tegenstelling tot eerder verschenen verhalen uit de reeks niet af op het Amerikaanse continent maar in Japan. Dat is immers het land waar op hardhandige wijze met deze dieren omgesprongen wordt. De feiten die Patrick Lagrou voor dit boek gebruikte, hadden op datzelfde moment daar effectief plaats. Dankzij het internet en zijn contacten met de actievoerders via e-mail, kon hij de muur van stilte, die de organisatoren van deze slachtpartijen optrekken, doorbreken. Zo wist hij snel op de…Lire la suite