Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De kraanvogelvrouw

Patrick Ness (auteur), Anneke Bok (traducteur)
Nadat een gescheiden Amerikaan in Londen een gewonde kraanvogel heeft gered, verandert een geheimzinnige vrouw zijn leven totaal.
Titre
De kraanvogelvrouw
Auteur
Patrick Ness
Traducteur
Anneke Bok
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The crane wife
Édition
1
Éditeur
Breda: De Geus, 2014
317 p.
ISBN
9789044530728 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

George, een Amerikaan die in Londen woont, is een hoofdpersoon in een moderne versie van een Japans volksverhaal over een man die een kraanvogel redt en de volgende dag een charmante vrouw ontmoet; het gaat goed tot de vrouw een vogel blijkt te zijn, die zodra ze door de man gezien wordt, weg vliegt. Ook George redt een kraanvogel in zijn tuin en de volgende dag ontmoet hij Kumiko, een perfecte maar geheimzinnige vrouw. De Amerikaans-Britse auteur heeft een bijzondere roman geschreven. Het was het boek van de maand bij Oprah Winfrey. Het is een helder geschreven verhaal met goedlopende zinnen. De mensen zijn sympathiek en van vlees en bloed. Aan de andere kant is er de ongrijpbare mythische kant van George en Kamiku. Bestaat er verband tussen haar en de gewonde kraanvogel die hij in tuin vindt? De collages die zij maken zijn ontroerend mooi en er wordt veel geld voor betaald. Naast deze fascinerende hoofdpersonen speelt Amanda, de dochter van George, ook een belangrijke rol. De roman …Lire la suite

À propos de Patrick Ness

Patrick Ness, né le 17 octobre 1971 à Fort Belvoir en Virginie, est un romancier anglo-américain, spécialisé en science-fiction et littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Patrick Ness fait des études de littérature anglaise aux États-Unis. Il part pour l'Angleterre et s'établit à Londres en 1999.

Il écrit des textes pour la radio, et des critiques littéraires pour The Guardian. Il a enseigné l'écriture créative à l'Université Oxford.

Il a pris la nationalité anglaise. Il a contracté une union civile avec son compagnon en 2004.

Œuvres

Série : Le Chaos en marche

  1. La Voix du couteau, Gallimard J…En lire plus sur Wikipedia