Livre
Anglais

More than this

Patrick Ness (auteur)

More than this

Public cible:
15 ans et plus
Seth (16) verdrinkt in de ijskoude golven van de Grote oceaan, angstig en alleen. Als hij verzwakt bijkomt in een verlaten Engels voorstadje denkt hij in de hel terechtgekomen te zijn. Vanaf ca. 15 jaar.
Sujet
Vriendschap
Titre
More than this
Auteur
Patrick Ness
Langue
Anglais
Éditeur
London: Walker, 2014 | Autres éditions
477 p.
ISBN
9781406350487 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 11 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Seth (16) verdrinkt in de ijskoude golven van de Grote oceaan; angstig en alleen. Als hij verzwakt bijkomt in een Engels voorstadje waar hij als kind woonde, begrijpt hij er niets van. Leeft hij dan nog? Alle huizen en straten in de omgeving zijn verlaten, overwoekerd en verpauperd. Er is geen levende ziel te bekennen. Waarom is hij uitgerekend hier, waar een tragedie plaatsvond die zijn verdere leven beïnvloedde? Intrigerende sciencefictionroman met een ijzersterke plot en onverwachte wendingen die de aandacht van de lezer tot het einde toe vasthouden. De auteur behandelt op indringende wijze thema’s als dood, schuld, verdriet, homoseksuele liefde en verraad. Terwijl Seth probeert te overleven in onverklaarbare omstandigheden, dringt het verleden zich in heftige flashbacks aan hem op. Seths zoektocht naar antwoorden en zijn verlangen naar meer in het leven (zie titel) brengen verwarring, spanning, gevaarlijke situaties en filosofische momenten. Het boek bestaat uit vier delen, geschr…Lire la suite

À propos de Patrick Ness

Patrick Ness, né le 17 octobre 1971 à Fort Belvoir en Virginie, est un romancier anglo-américain, spécialisé en science-fiction et littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Patrick Ness fait des études de littérature anglaise aux États-Unis. Il part pour l'Angleterre et s'établit à Londres en 1999.

Il écrit des textes pour la radio, et des critiques littéraires pour The Guardian. Il a enseigné l'écriture créative à l'Université Oxford.

Il a pris la nationalité anglaise. Il a contracté une union civile avec son compagnon en 2004.

Œuvres

Série : Le Chaos en marche

  1. La Voix du couteau, Gallimard J…En lire plus sur Wikipedia