The rest of us just live here

Patrick Ness (auteur)

The rest of us just live here

Public cible:
15 ans et plus
De hoofdpersonages in dit boek leven in een wereld die goed lijkt op die van een young adults boek, maar zijn geen uitverkorenen. In het begin van elk hoofdstuk krijgt de lezer wel een korte samenvatting van waar de uitverkorenen aan toe is, maar verder volgen we hun avontuur niet. Het verhaal focust zich op de realistische voorvallen van protagonist Mickey, zijn familie en zijn vrienden. Het verh
Sujet
Adolescentie
Titre
The rest of us just live here
Auteur
Patrick Ness
Langue
Anglais
Éditeur
London: Walker Books, 2016 | Autres éditions
344 p.
ISBN
9781406365566 (paperback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Patrick Ness, bekend van de Chaos-trilogie, toont zich een veelzijdig auteur voor verschillende leeftijden. Naast originele verhaalideeën, speelt hij ook vaak met de vorm. Zo ook in deze YA-titel, die zich afspeelt in een wereld met zombies, geesten en goden, maar het verhaal vertelt van een jongen die daarin slechts een bijrol heeft. Mikey zit in zijn eindexamenjaar en is stiekem verliefd op zijn beste vriendin. Na de zomer gaat hij op kamers en hij heeft moeite met het volwassen worden. Ondertussen komt hij in aanraking met zombieherten en dreigende politieagenten met blauwgloeiende ogen, maar hij is niet de held. Aan het begin van elk hoofdstuk wordt in enkele zinnen verteld wat de helden doen om de wereld van de ondergang te redden. Daarna richt het verhaal zich op Mikey, zijn vrienden en familie, die in de marge onderdeel uitmaken van die vreemde wereld vol gevaren, maar met beperkte invloed. Het lijkt een gimmick, maar uiteindelijk zijn er wel gevolgen voor beide verhaallijnen. …Lire la suite

À propos de Patrick Ness

Patrick Ness, né le 17 octobre 1971 à Fort Belvoir en Virginie, est un romancier anglo-américain, spécialisé en science-fiction et littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Patrick Ness fait des études de littérature anglaise aux États-Unis. Il part pour l'Angleterre et s'établit à Londres en 1999.

Il écrit des textes pour la radio, et des critiques littéraires pour The Guardian. Il a enseigné l'écriture créative à l'Université Oxford.

Il a pris la nationalité anglaise. Il a contracté une union civile avec son compagnon en 2004.

Œuvres

Série : Le Chaos en marche

  1. La Voix…En lire plus sur Wikipedia