Zeven minuten na middernacht

Patrick Ness (auteur), Siobhan Dowd (concepteur), Manon Smits (traducteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Conor (13) woont samen met zijn moeder die kanker heeft. Hij heeft nachtmerries. Als er op een nacht een monster bij zijn huis staat en hem roept, is hij dan ook niet erg verbaasd.
Titre
Zeven minuten na middernacht
Auteur
Patrick Ness
Concepteur
Siobhan Dowd
Traducteur
Manon Smits
Narrateur
Goele Van Roy  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A monster calls
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2013
1 cd
Durée
13:31
Éditeur original
De Geus
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Sinds Conor (13) weet dat zijn moeder kanker heeft, krijgt hij steeds die vreselijke nachtmerrie over duisternis, geschreeuw en een afgrond. Door de situatie met zijn terminaal zieke moeder komt Conor op school in een isolement. Bovendien heeft hij te maken met een afstandelijke oma en een vader die een nieuw gezin heeft. ‘s Nachts precies om 00.07 uur krijgt Conor bezoek van de tot leven gekomen taxusboom achter hun huis. Dit oermonster vertelt drie verhalen, die consequenties hebben voor Conors gedrag. Het vierde moet Conor zelf vertellen en daarmee ziet hij uiteindelijk de vreselijke waarheid onder ogen. De beeldende manier van schrijven zorgt voor een grote betrokkenheid bij de emoties waarmee Conor te maken krijgt. De schrijfstijl is levendig, soms poëtisch, hier en daar humoristisch en met veel dialoog. De woordkeuze is zorgvuldig en origineel. Het verhaal heeft sprookjesachtige en griezelelementen. De bijzondere zwart-witillustraties in gemengde techniek, geven hieraan een extr…Lire la suite

À propos de Patrick Ness

Patrick Ness, né le 17 octobre 1971 à Fort Belvoir en Virginie, est un romancier anglo-américain, spécialisé en science-fiction et littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Patrick Ness fait des études de littérature anglaise aux États-Unis. Il part pour l'Angleterre et s'établit à Londres en 1999.

Il écrit des textes pour la radio, et des critiques littéraires pour The Guardian. Il a enseigné l'écriture créative à l'Université Oxford.

Il a pris la nationalité anglaise. Il a contracté une union civile avec son compagnon en 2004.

Œuvres

Série : Le Chaos en marche

  1. La Voix du couteau, Gallimard J…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions