Livre
Néerlandais

Zeven minuten na middernacht

Patrick Ness (auteur), Siobhan Dowd (concepteur), Jim Kay (dessinateur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Conor (13) woont samen met zijn moeder die kanker heeft. Hij heeft nachtmerries. Als er op een nacht een monster bij zijn huis staat en hem roept, is hij dan ook niet erg verbaasd. Vanaf ca. 13 jaar
Titre
Zeven minuten na middernacht
Auteur
Patrick Ness
Concepteur
Siobhan Dowd
Dessinateur
Jim Kay
Traducteur
Manon Smits
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A monster calls
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2023 | Autres éditions
215 p. : ill.
ISBN
9789021684581 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een indringend en sprookjesachtig jeugdverhaal over rouw, monsters en het onder ogen zien van de waarheid. Sinds hij weet dat zijn moeder kanker heeft, heeft de 13-jarige Conor elke nacht dezelfde nachtmerrie. Op een nacht wordt hij zeven minuten na middernacht van buiten geroepen. Vanuit zijn raam ontmoet Conor het monster dat hem geroepen heeft. Het is niet het monster dat hij verwacht; het monster dat hem plaagt in zijn nachtmerries. Dit monster zegt dat hij hem drie ware verhalen zal vertellen — en daarna zal Conor zijn eigen waarheid moeten vertellen. ‘Zeven minuten na middernacht’ is beeldend en meeslepend geschreven, waarbij alledaagse situaties afgewisseld worden met bovennatuurlijke taferelen. Met donkere, sfeervolle en soms griezelige tekeningen in zwart-wit en grijstinten. Vanaf ca. 13 jaar. Patrick Ness (1971) is een Amerikaans-Britse schrijver, journalist, docent en literatuurcriticus. ‘Zeven minuten na middernacht’ werd bekroond met de Carnegie Medal en de Kate Greenaw…Lire la suite

À propos de Patrick Ness

Patrick Ness, né le 17 octobre 1971 à Fort Belvoir en Virginie, est un romancier anglo-américain, spécialisé en science-fiction et littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Patrick Ness fait des études de littérature anglaise aux États-Unis. Il part pour l'Angleterre et s'établit à Londres en 1999.

Il écrit des textes pour la radio, et des critiques littéraires pour The Guardian. Il a enseigné l'écriture créative à l'Université Oxford.

Il a pris la nationalité anglaise. Il a contracté une union civile avec son compagnon en 2004.

En 2022, il est sélectionné pour la quatrième année d'affilée (depuis 2019) pour le prestigieux prix suédois, le Prix commémoratif Astrid-Lindgren.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia