Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De angst van de wijze

Patrick Rothfuss (auteur), Lia Belt (traducteur)
Kvothe heeft steeds problemen met geld, zijn medestudenten en zijn leraren. Na enkele voorvallen op de universiteit ziet Kvothe in dat het niet slecht uitkomt als hij een tijdje weg blijft. Daarom gaat hij op reis naar Severen om daar aan het hof zijn geld te verdienen. Helaas verloopt niet alles zoals gedacht en hij raakt verwikkeld in allerlei avonturen en intriges.
Titre
De angst van de wijze
Auteur
Patrick Rothfuss
Traducteur
Lia Belt
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The wise man's fear
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2019 | Autres éditions
928 p. : ill.
ISBN
9789022563489 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit lang verwachte tweede deel* van een trilogie bevat de verdere avonturen van de charismatische en begaafde Kvothe. Het heeft de vorm van een raamvertelling waarin een oudere en gedesillusioneerde Kvothe zijn verhaal vertelt aan een schrijver. Dit legt een deken van doem over het boek; we weten al dat het niet goedkomt. In dit deel verlaat Kvothe zijn geliefde universiteit voor een tijdje en trekt opnieuw de wijde wereld in. Daar ontmoet hij een schare kleurrijke personen en begint hij naam te maken als avonturier en tovenaar. Nog steeds is hij op zoek naar de moordenaars van zijn ouders. Een afwisselend en spannend boek, nog meer dan het eerste deel*. Prima vertaling. Kleine druk; voorin een kaartje.

À propos de Patrick Rothfuss

Patrick James Rothfuss, né le 6 juin 1973 à Madison dans le Wisconsin, est un auteur américain de fantasy. Il est l'auteur de la Chronique du tueur de roi, qui fut repoussée par plusieurs maisons d'éditions avant que le premier tome, Le Nom du vent, ne soit publié en 2007 puis salué par la critique et fasse partie de la New York Times Best Seller list.

Le deuxième tome de sa série Chronique du tueur de roi, La Peur du sage, a été gratifié en juin 2012 du prix David Gemmell du meilleur roman de fantasy.

Biographie

Patrick Rothfuss vit dans le Wisconsin, où il enseigne à l'université. À ses heures perdues, il tient une chronique satirique et s'essaie à l'alchimie. Il aime les mots, rit souven…En lire plus sur Wikipedia