Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Dokter in Ierland

Patrick Taylor (auteur)
Barry, een pas afgestudeerde huisarts, krijgt een baan in een klein Iers dorpje als assistent van Fingal, een oude rot in het vak. Barry is in het begin geschokt door de manier waarop Fingal zijn patiënten behandelt, maar hij leert al snel dat Fingal een wijs man is, die precies weet hoe hij de mensen uit het dorp moet aanpakken.
Titre
Dokter in Ierland
Auteur
Patrick Taylor
Titre uniforme
The apprenticeship of Doctor Laverty
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
An Irish country doctor
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2008
335 p.
Note
Wordt vervolgd door De terugkeer van dokter Laverty en Winter in Ierland
ISBN
9789044322163

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De hoofdpersonen in Dokter in Ierland zijn Barry Laverty, een pas afgestudeerde huisarts, en Fingal O'Reilly, een oude rot in het vak. Barry zal de assistent worden van Fingal in het Ierse dorpje Ballybucklebo. Hij is in het begin geschokt door de manier waarop Fingal zijn patiënten behandelt, maar hij leert snel dat Fingal een wijs man is, die precies weet hoe hij de mensen uit het dorp moet aanpakken.

In een voorwoord vertelt Patrick Taylor dat het dorpje-met-de-mooie naam niet bestaat en dat de dorpjes die er model voor stonden in de jaren '60 thuishoren, of in elk geval in een periode vóór de televisie haar intrede deed. O'Reilly is een figuur uit een maandelijkse column van Taylor in 'Stitches: The Journal of Medical Humour', geïnspireerd door zijn eigen huisartsenpraktijk in een klein dorpje in het noordoosten van Ierland.

Taylor neemt in zijn boek ruim de tijd om zijn verhaal te vertellen: hier kraait de haan, daar springt een mus van een tak, ginder probee…Lire la suite
De jonge dokter Barry Laverty solliciteert naar de baan van assistent van een plattelandsarts in een klein dorpje in Noord-Ierland. Zijn baas is een zeer onconventioneel dokter met een motto: laat de patiënt nooit de overhand krijgen. Samen runnen ze de praktijk waarbij allerlei kleurrijke patiënten langskomen. Als Lavery ook nog de liefde van zijn leven ontmoet, besluit hij als huisarts in de praktijk te blijven waar hij zeer gewaardeerd wordt. Sfeervolle en humoristische beschrijving van het dagelijks leven in de dorpspraktijk waar niet alleen de lichamelijke klachten veelal worden opgelost. Schrijver baseert dit verhaal op eigen dagboeken die hij als beginnend arts bijhield. Woonachtig in Canada bezoekt hij regelmatig zijn geboorteland. Dit plezierig lezende verhaal doet denken aan de boeken van James Herriot. Op de laatste bladzijden enige Ierse recepten van de huishoudster. Kleine druk.