De dwergjes van Tuil

Paul Biegel (auteur), Job Schuring (narrateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
De dwergjes van Tuil wonen op de hei. Het zijn er niet twee of vijf, maar wel honderd, een heel dwergenvolk bij elkaar. Ze leven harmonieus samen met de bijen en de elfjes. Een boek vol vrolijke, fantasievolle verhalen over het leven van de dwergjes en hun avonturen.
Sujet
Kabouters
Titre
De dwergjes van Tuil
Auteur
Paul Biegel
Narrateur
Job Schuring
Langue
Néerlandais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2008
1 cd
Durée
2:03
Éditeur original
Rubinstein
Note
Stem: Man

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 4 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Integrale weergave van het gelijknamige boek.* De dwergjes van Tuil wonen op de hei en zijn dol op honing. Als er een enorme zwerm bijen in een dennenboom komt wonen, hebben de dwergjes een probleem. De bijen verzamelen namelijk ook honing. Kleine Pier weet bijna overal een oplossing voor. Ze helpen bijvoorbeeld de bijen wanneer de bijen opgesloten zitten in hun boom, gaan bij de konijnen op bezoek en Kleine Pier waakt over de cocons om ervoor te zorgen dat er niks mee gebeurt. Vrolijke, fantasievolle verhalen over het leven van de dwergjes en hun avonturen op de hei. Voorgelezen door Job Schuring, bedenker en stem van de 'Kareltje & Sjonnie' luisterboeken en bekend uit de musical 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen?'. Rustig en duidelijk verteld; personages komen tot leven en hebben af en toe een eigen stem. Korte hoofdstukken, waardoor het zich goed leent om voor het slapengaan een hoofdstuk te luisteren. Aantrekkelijk omslag met kleurrijke illustratie van de dwergjes in hun b…Lire la suite

À propos de Paul Biegel

Paul Biegel (25 mars 1925, Bussum – 21 octobre 2006, Laren) est un auteur néerlandais de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Paul Biegel naît à Bussum en 1925. Son père, Hermann Biegel, d'origine allemande, tenait un commerce de matériaux de construction. Avec sa femme Madeleine Povel-Guillot, ils ont neuf enfants, six filles et trois garçons, dont Paul est le plus jeune. Il lit peu dans son enfance, préférant jouer dehors. Ses livres préférés sont les contes de Grimm et les romans de Jules Verne. Après le primaire à Bussum, il passe son examen à Amsterdam en 1945.

Sa première histoire, De ontevreden kabouter (Le gnome malheureux), écrite quand il a 14 ans, paraît dans le journal De Tijd. Il veut d'abord être pianiste, mais il trouve qu'il…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions