Livre
Néerlandais

De kleine kapitein en de schat van Schrik en Vreze

Paul Biegel (auteur), Carl Hollander (dessinateur)

De kleine kapitein en de schat van Schrik en Vreze

Public cible:
9-11 ans et plus
Adembenemende avonturen van vier kinderen met het schip 'Nooitlek'. Het is door een tovenaar gezonden aan de grote heer van Schrik en Vreze. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
De kleine kapitein en de schat van Schrik en Vreze / Paul Biegel ; tek. van Carl Hollander
Auteur
Paul Biegel
Dessinateur
Carl Hollander
Langue
Néerlandais
Éditeur
Haarlem: Holland, 2006 | Autres éditions
127 p. : ill.
ISBN
90-251-0256-5

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 19 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De titel van dit derde boek over de kleine kapitein (uit 1975) is typisch Paul Biegel: weinigen kunnen in enkele woorden immers zo sterk de verbeelding prikkelen. De schat boeit de kleine luisteraars meteen, en de naam Schrik en Vreze kluistert hen aan het verhaal.

In een van de zeven kisten met schatten die de Kleine Kapitein van de zeerover Schobbebonk had afgepakt, stak een vreemde brief, gericht aan "de grote heer van Schrik en Vreze." De kleine held begrijpt dat de schat voor die heer bestemd is en besluit hem terug te brengen; enkel zo kan hij de vloek die op de zeerover rust, verbreken. De kleine kapitein is immers niet alleen dapper, zelfstandig en slim, maar ook goudeerlijk. De Grijze Schipper weet dat de heer van Schrik en Vreze in het Wazige Oosten woont, waar echter geen schip van terugkeert. Natuurlijk laat de held zich niet afschrikken, en samen met zijn vrienden vaart hij uit op de Nooitlek. In het land van Schrik en Vreze raken ze met een list aan wal, waar de …Lire la suite
De kleine kapitein vaart met zijn schip 'Nooitlek' uit om in het Wazige Oosten een schat naar de heer van Schrik en Vreze te brengen. Deze heer blijkt overleden en de zeven kisten moeten naar zijn zes zonen en zijn ene dochter. Deze leven verspreid over de wereld en een wereldreis neemt zijn aanvang. In korte hoofdstukken wordt op meeslepende en spannende wijze verteld. Het geheel is gelardeerd met vele, zwart-witte pentekeningen van een goede kwaliteit. Het gegeven is origineel uitgewerkt en boeit vanaf de eerste pagina. Dit boek vormt naast 'De kleine kapitein' en 'De kleine kapitein in het land van Waan en Wijs'* het derde deel van 'De kleine kapitein'-trilogie, maar is afzonderlijk leesbaar. Ook bruikbaar als voorleesboek in de leeftijdsgroep vanaf ca. 6 jaar. Zelf lezen vanaf ca. 9 jaar. Humoristisch aandoende omslagillustratie in kleur.

À propos de Paul Biegel

Paul Biegel (25 mars 1925, Bussum – 21 octobre 2006, Laren) est un auteur néerlandais de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Paul Biegel naît à Bussum en 1925. Son père, Hermann Biegel, d'origine allemande, tenait un commerce de matériaux de construction. Avec sa femme Madeleine Povel-Guillot, ils ont neuf enfants, six filles et trois garçons, dont Paul est le plus jeune. Il lit peu dans son enfance, préférant jouer dehors. Ses livres préférés sont les contes de Grimm et les romans de Jules Verne. Après le primaire à Bussum, il passe son examen à Amsterdam en 1945.

Sa première histoire, De ontevreden kabouter (Le gnome malheureux), écrite quand il a 14 ans, paraît dans le journal De Tijd. Il veut d'abord être pianiste, mais il trouve qu'il…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions