Livre
Néerlandais

De kleine kapitein in het land van Waan en Wijs

Paul Biegel (auteur), Carl Hollander (dessinateur)

De kleine kapitein in het land van Waan en Wijs

Public cible:
6-8 ans et plus
Verdere avonturen van Dikke Druif, Marinka en Bange Toontje met hun dappere aanvoerder, de kleine kapitein. Zij varen over woeste zeee͏̈n naar de meest onheilspellende oorden om het raadsel van de drie matrozen van de Grijze schipper op te lossen. Vanaf ca. 9 jaar, voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Titre
De kleine kapitein in het land van Waan en Wijs / Paul Biegel ; tek. van Carl Hollander
Auteur
Paul Biegel
Dessinateur
Carl Hollander
Langue
Néerlandais
Éditeur
Haarlem: Holland, 2006 | Autres éditions
127 p. : ill.
ISBN
90-251-0239-5

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 17 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Op de terugweg naar huis van hun vorige avontuur belandt de kleine kapitein met zijn vrienden op de Nooitlek in een vreselijke storm. Ze worden meegesleurd in een kolkstroom die hen in de zeetuin van vader Blauwkrab en zijn dochters brengt. Paul Biegel maakt er met zijn verbeeldingskracht een unieke tuin van, hoewel hij ook verwijst naar oude mythen en sprookjes (over sirenen, Blauwbaard...). De tuin krijgt water door de reus Ebbelaar, die twee keer per dag de plug uittrekt. Aan de andere kant pompt Van der Vloed het water weer weg. Prachtig is het schelpenpaleis van Blauwkrab, met een vloer van meerschuim en ramen van visgraten. De drie matrozen raken er in de ban van het gezang van Blauwkrabs dochters. De kleine kapitein bedenkt een slim plan en met zeewier in de oren kunnen ze na een helse achtervolging ontsnappen. Ze varen naar de haven van Silikuu, maar stranden in het land van Waan en Wijs, waar ze van een magiër zeven opdrachten moeten vervullen die hen confronteren met ondeugd…Lire la suite
In dit zelfstandig te lezen vervolg op "De kleine kapitein" vindt de bemanning van de "Nooitlek" drie vermiste zeelieden. Samen beleven ze erg veel nieuwe avonturen. Ze ontsnappen uit Vader Blauwkrabs zeetuin en na het vervullen van moeilijke opdrachten (zoals: dagen liggen om luiheid af te leren) kunnen ze het land van Waan en Wijs verlaten. Spannend, met veel vaart geschreven fantasieverhaal. De vele sfeervolle zwartwitpentekeningen sluiten goed aan bij de tekst. Stevig papier, duidelijk lettertype, ruime bladspiegel. Voorlezen vanaf 6 jaar, zelf lezen vanaf 8 jaar (geoefende lezers).

À propos de Paul Biegel

Paul Biegel (25 mars 1925, Bussum – 21 octobre 2006, Laren) est un auteur néerlandais de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Paul Biegel naît à Bussum en 1925. Son père, Hermann Biegel, d'origine allemande, tenait un commerce de matériaux de construction. Avec sa femme Madeleine Povel-Guillot, ils ont neuf enfants, six filles et trois garçons, dont Paul est le plus jeune. Il lit peu dans son enfance, préférant jouer dehors. Ses livres préférés sont les contes de Grimm et les romans de Jules Verne. Après le primaire à Bussum, il passe son examen à Amsterdam en 1945.

Sa première histoire, De ontevreden kabouter (Le gnome malheureux), écrite quand il a 14 ans, paraît dans le journal De Tijd. Il veut d'abord être pianiste, mais il trouve qu'il…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions