Livre audio
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Juttertje Tim

Paul Biegel (auteur), Jack Wouterse (narrateur)
Tim is dol op strandjutten. Op een dag vindt hij een kijker waarin hij het verleden en de toekomst kan zien. Daarmee ontdekt hij de duistere zaakjes van zijn oom Taddeus en redt hij een meisje van de verdrinkingsdood.
Titre
Juttertje Tim
Auteur
Paul Biegel
Narrateur
Jack Wouterse
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, 2012
3 cd's
Durée
3,5 uur
ISBN
9789047612551

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 38 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door acteur Jack Wouterse. Strandjutter Tim (12) houdt niet van de zee, hoewel zijn ouders, broers en zussen allemaal de kost verdienen met een baantje op zee. Dus blijft Tim alleen achter in het huis op het strand en beleeft de meest bizarre avonturen. Een zeerover probeert de baas over hem te spelen, een zeemeermin wordt door hem gered en dan is er nog een zielig weeskind dat de aandacht van Tim vraagt. In dit fantasierijke avontuur spreekt elke persoon zo zijn eigen taal en heeft iedereen zijn eigen woordgebruik. Hier en daar, als het uitkomt, staat een goed in het gehoor liggend versje tussen het originele proza. Een verrekijker, die zowel in het verleden als in de toekomst kan kijken, is een prachtige vondst van de schrijver en geeft Tim een kans op wonderlijke belevenissen. Ook de vondsten die hij doet als strandjutter zorgen voor afwisseling en avontuur. De verhalen hebben als vervolgafleveringen in het weekblad Donald …Lire la suite

À propos de Paul Biegel

Paul Biegel (25 mars 1925, Bussum – 21 octobre 2006, Laren) est un auteur néerlandais de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Paul Biegel naît à Bussum en 1925. Son père, Hermann Biegel, d'origine allemande, tenait un commerce de matériaux de construction. Avec sa femme Madeleine Povel-Guillot, ils ont neuf enfants, six filles et trois garçons, dont Paul est le plus jeune. Il lit peu dans son enfance, préférant jouer dehors. Ses livres préférés sont les contes de Grimm et les romans de Jules Verne. Après le primaire à Bussum, il passe son examen à Amsterdam en 1945.

Sa première histoire, De ontevreden kabouter (Le gnome malheureux), écrite quand il a 14 ans, paraît dans le journal De Tijd. Il veut d'abord être pianiste, mais il trouve qu'il…En lire plus sur Wikipedia