Livre
Néerlandais

De moordenaarsclub

Paul Jacobs (auteur)

De moordenaarsclub

Dans la série:
Genre:
Nadat Thomas Breens tijdens zijn inwijdingsceremonie bij een exclusieve vereniging van misdaadschrijvers getuige is van een echte moord, wordt hij kort daarop zelf met de dood bedreigd.
Titre
De moordenaarsclub
Auteur
Paul Jacobs 1949-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Houtekiet, 2017
300 p.
ISBN
9789089245724 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Zweren op Edgar Allan Poe

Misdaadroman. Paul Jacobs schrijft een spannende pastiche, met gastoptredens van Connie Palmen en Stan Lauryssens.

Connie Palmen lalde enkele jaren geleden op een Boekenbal dat Saskia Noort en haar collega-misdaadauteurs zich moesten wegscheren uit de literatuur. In een pittig debat in het tv-programma De wereld draait door verontschuldigde ze zich, maar bleef bij haar standpunt dat misdaadromans geen literatuur zijn. En laat Connie Palmen nu net verliefd worden op een misdaadauteur. Dat gebeurt in De moordenaarsclub van Paul Jacobs. Niet dat hij Palmen bij naam noemt; het personage heet Neeltje Zuiding, alias 'La Piëta'. Ze heeft talloze literaire prijzen gewonnen en twee succesboeken geschreven over haar vroegere echtgenoten, in Jacobs' verhaal een depressieve scheikundeleraar en aan de drank geraakte beroepsvoetballer. Met haar nieuwe liefde, een arrogante Nederlandse misdaadauteur, loopt het niet goed af.

Paul Jacobs (68), producer van succesvolle radioprogramma's als De taalstrijd en De rechtvaardige rechters, speelt graag met de conven…Lire la suite

Detectiveschrijver Thomas Breens is bij zijn inauguratie bij de Moordenaarsclub, een exclusieve club van Vlaamse misdaadschrijvers, getuige van de misschien wel onopzettelijke moord op de voorzitster. Kort daarop wordt een tweede auteur van de club vermoord en duikt de flamboyante collega-schrijver Lories onder, op de vlucht voor de sensatiepers die hem zonder bewijs al tot hoofdverdachte en zelfs dader bombardeert. Wanneer ook Breens bedreigd wordt, besluit hij vakantie te nemen in het zuiden van Frankrijk in de villa van een Nederlandse uitgever. Daar loopt het bijna fataal af. Ondertussen doet de politie niets. Breens wordt tegen wil en dank zowel opgejaagd wild als speurder, tot aan het verrassende einde. Deze productieve ex-TV maker schrijft doorgaans licht verteerbare klassieke detectiveromans, maar deze sleutelroman zweeft tussen zijn liefde voor Zuid-Frankrijk, een ouderwetse maar matige whodunit en een herkenbaar en vlot boek voor insiders van de Vlaamse misdaadliteratuur.