Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Voorbij de regenboog

Paul Kustermans (auteur)

Voorbij de regenboog

Dans la série:
Top
Public cible:
12-14 ans et plus
Ruben wordt in het 16e eeuwse Antwerpen leerling-schilder bij een bekende kunstenaar. Wanneer hij Syrah, een patricie͏̈rsdochter ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Dan gebeurt er iets waarom ze moeten vluchten. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Voorbij de regenboog
Auteur
Paul Kustermans
Langue
Néerlandais
Éditeur
Averbode: Averbode, 1997 | Autres éditions
203 p.
ISBN
90-317-1257-4

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Al weer tien jaar geleden schreef Kustermans deze zowel meeslepende als ontroerende liefdesroman voor jongeren, destijds uitgegeven door Averbode. Nu is de roman, terecht, opnieuw uitgegeven voor weer een nieuwe generatie jongeren. Het verhaal heeft nog niets aan kracht ingeboet. Het speelt zich af in het Antwerpen van de Gouden Eeuw: een donkere tijd vol onzekerheden en paranoia. Terwijl zijn moeder van hekserij wordt beschuldigd, lukt het Ruben te vluchten. Dankzij zijn tekentalent kan hij terecht als leerling-schilder in het atelier bij meester Boecke. Daar ontmoet hij Syrah, een rijke patriciërdochter. Ondanks dat iedereen het afraadt, worden ze verliefd op elkaar. Maar het leven krijg je niet cadeau, Ruben en Syrah moeten een lange reis maken waarvan alleen Syrah lijkt te weten wat deze zal brengen. Spannend en integer verhaal met diverse verwijzingen naar de actualiteit, geschreven in overzichtelijk ingedeelde hoofdstukken. Kustermans weet geschiedenis levend te maken; niet een …Lire la suite

Voorbij de regenboog

Antwerpen 1566. De moeder van Ruben wordt als heks opgepakt. De jongen zelf kan ontsnappen. Dankzij zijn tekentalent komt hij in Antwerpen terecht op het atelier van meester Boecke. Op een dag ontmoet hij de rijke en mooie Syrah. Wanneer Ruben wordt opgejaagd door de manen van de schout, besluit hij te vluchten. Syrah gaat met hem mee. Ze duiken op diverse plaatsen onder bij vrienden en belanden uiteindelijk in Frankrijk, waar ze enkele maanden samen gelukkig zijn. Syrah, die al een hele tijd ziek was, sterft daar. Een wat naïef liefdesverhaal, bevolkt met te veel historische personages (Brueghel, Dodoens). Meeslepend verteld, soms te clichématig. Dit boek verscheen oorspronkelijk bij Altiora. Er werden slechts kleine wijzigingen aangebracht.

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque