Livre
Néerlandais

Schaamteloos plezier : het opmerkelijke zakenavontuur van twee amateurs

Paul Newman (auteur), A.E. Hotchner (auteur)

Schaamteloos plezier : het opmerkelijke zakenavontuur van twee amateurs

Persoonlijk verhaal van de Amerikaanse acteur Paul Newman, die samen met een bevriende jurist zonder enige voorkennis of opleiding een onderneming opzette voor het produceren van saladedressings.
Sujet
Newman's Own
Titre
Schaamteloos plezier : het opmerkelijke zakenavontuur van twee amateurs
Auteur
Paul Newman A.E. Hotchner
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Shameless exploitation : in pursuit of the common good
Éditeur
Amsterdam: Forum, 2004
272 p. : ill.
ISBN
90-225-3922-9
Placing suggestion
385.4 (SISO) Acteurs - Regisseurs ; Acteurs - Regisseurs (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 8 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Er zijn drie regels die je bij het zakendoen in acht moet nemen; gelukkig kennen we er niet één van." In deze uitspraak zit heel de visie vervat waarop acteur Paul Newman en auteur A.E. Hotcher in 1982 hun "zakelijk avontuur" bouwden: een saladesaus op de markt brengen. Twintig jaar later haalt hun firma, Newman's Own, een omzet van 110 miljoen dollar en een nettowinst van 12 miljoen dollar.

Als acteur Paul Newman op restaurant een slaatje bestelt, vraagt hij er meteen al de ingedriënten bij om zijn eigen dressing te maken. Een week vóór Kerstmis 1980 maakt hij in de kelder van een verbouwde schuur bij zijn huis samen met zijn vriend Hotcher in een ketel een paar liters van het vocht om als kerstgeschenk aan de buren uit te delen. Ze krijgen zoveel positieve reacties dat ze besluiten om het product te commercialiseren.

In Schaamteloos plezier vertelt A.E. Hotcher hoe twee leken die niets kennen van bedrijfsvoering of economie, een firma uit de grond stampen, Newma…Lire la suite
Paul Newman, de bekend speelfilmacteur, eet graag salades met zijn eigen dressing. Hij neemt die mee of maakt hem zelf in de restaurantkeuken als hij uit eten gaat. Met kerst maakt hij met zijn vriend Hotch, een jurist, een teil dressing en bottelt die voor buren en bekenden. Onder het genot van een biertje besluiten ze de saladedressing te gaan vermarkten. Niet geremd door kennis lopen ze van de ene tegenslag naar de andere. Ze worstelen met de merknaam, het etiket, de fles, verse knoflook, het bottelen en de distributie. Tegen alle adviezen in wordt Newmans Own langzaamaan een succesmerk. De winst gaat naar liefdadigheid, hoewel Newman en Hotch het niet breed hadden. Nu, na 24 jaar, duurt het succes nog voort. Hun Association of Hole in the Wall Camps biedt zieken een vakantie. De auteurs zijn de oprichters van Newmans Own, een groot merk in Amerika voor dressings. Een prettig lezend en vermakelijk boek over het beginnen en ontwikkelen van een onderneming. Voor iedereen die belangst…Lire la suite

À propos de Paul Newman

Paul Newman, né le 26 janvier 1925 à Shaker Heights (Ohio) et mort le 26 septembre 2008 à Westport (Connecticut), est un acteur, réalisateur, producteur, scénariste, philanthrope, pilote automobile américain.

Jouant dans une soixantaine de films, il a notamment remporté l'Oscar du meilleur acteur pour sa performance dans La Couleur de l'argent (1986), le Prix humanitaire Jean Hersholt, un Golden Globe du meilleur réalisateur pour Rachel, Rachel (1968), ainsi qu'un Cecil B. DeMille Award et un Oscar d'honneur pour l'ensemble de sa carrière.

Citoyen engagé et philanthrope, Paul Newman a également joué un rôle important dans le mouvement pour les droits civiques dans les années 1960 et a soutenu de nombreuses œuvres caritatives.

Biog…En lire plus sur Wikipedia