Livre
Néerlandais

Afspraak in het bos

Paul Van Loon (auteur), Camila Fialkowski (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Als de tweeling Sara en Leni in het bos verdwaalt, komen de meisjes oog in oog te staan met een stroper. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Niveau de lecture
AVI M5, AVI 5
Titre
Afspraak in het bos
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Dessinateur
Camila Fialkowski
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2008 | Autres éditions
58 p. : ill.
ISBN
9789027668820

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als de tweeling Sara en Leni in het bos verdwaalt, komen ze oog in oog te staan met een stroper. De man denkt dat zij degenen zijn die elke keer weer zijn strikken vernielen. De tweeling wordt gered door Arthur en zijn hond Wolf. Ongezien proberen ze samen de man te volgen door het bos en hem in de val te laten lopen. Deel uit de serie 'Lees! met Paul van Loon'*; eerder verschenen in de serie 'Zoeklicht'. Spannend verhaal, waarin meerdere thema’s aan de orde komen zoals stropen, verliefdheid, verhuizen en dieren. Voor in het boek zijn twee pagina’s opgenomen met daarop belangrijke woorden uit het verhaal en een tekening van het betreffende woord. Sfeervolle, kleurrijke illustraties die de grootte hebben van een volledige pagina. Prettig leesbaar lettertype, korte hoofdstukken, ruime bladspiegel, AVI-M5. Aantrekkelijk omslag met daarin een uitsparing waar, naast de foto van de auteur, een eigen pasfoto geplakt kan worden aan de binnenkant. Vanaf ca. 8 jaar.

Afspraak in het bos

De tweeling Sara en Leni maken een boswandeling. Als ze naar huis willen gaan komen ze tot de vaststelling dat ze hopeloos verdwaald zijn. Alsof dat nog niet erg genoeg is, komen ze oog in oog te staan met een stroper. Die is razend kwaad op hen omdat hij denkt dat de meisjes zijn strikken vernielen. Sara en Leni zijn doodsbang van hem. Plots verschijnt er een grote hond. De stroper wordt aangevallen en vlucht weg. De tweeling maakt kennis met Arthur en zijn hond Wolf. Het is Arthur die de stroper het leven zuur maakt. Sara en Leni geraken al gauw gecharmeerd door Arthur en willen hem graag helpen. Samen proberen ze de stroper te achtervolgen en bedenken ze een plan om hem in de val te doen lopen. Dit verhaal werd in 1987 al uitgegeven. Ter gelegenheid van het 25-jarig schrijverschap van Paul van Loon brengt Zwijsen een reeks uit: Lees! met Paul van Loon. In deze serie zijn de beste boeken van de auteur samengebracht. De boeken groeien mee met de leesontwikkeling van het kind. De reek…Lire la suite

Suggestions