Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Altijd bijten de buren

Paul Van Loon (auteur), Hugo van Look (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Moeder Rip wordt ontvoerd en de kidnappers eisen een koffer vol geld. Jimi schrijft een hit en hoopt hiermee aan het geld te komen. (OU)
Niveau de lecture
AVI E6, AVI 9
Titre
Altijd bijten de buren
Auteur
Paul Van Loon
Dessinateur
Hugo van Look
Langue
Néerlandais
Édition
2de herz. dr.
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2007 | Autres éditions
128 p. : ill.
Note
Eerder verschenen o.d.t.: Jimi's hit
ISBN
9789025850241 9025850241

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De moeder van de familie Rip is ontvoerd en er wordt een groot bedrag aan losgeld gevraagd. Op dat moment komt Bert Polidor, een manager van popgroepen, die de Rolling Rips laat optreden om geld bij elkaar te krijgen. Eerder uitgebracht onder de titel 'Jimi's hit' (2001) en met andere illustraties. Een geheel zelfstandig, maar wel met verwijzingen, te lezen vervolg op 'Nooit de buren bijten'* (Nederlandse Kinderjury 1996) met alle ingrediënten die een griezelboek succesvol maken: spanning, humor, eenvoudige verhaallijnen, die trouwens mooi in elkaar samenlopen, en griezelelementen. De verwijzingen naar de 'gewone' wereld (de Soundmixshow van Henny Huisman, het spelletje Hints, de auteur zelf die ook in een bandje speelt, de naam Jimi Rip) zijn enigszins gedateerd, maar maken het verhaal herkenbaar en erg humoristisch. De spanning wordt goed gedoseerd, waarbij aan het eind van enkele hoofdstukken de spanning wordt opgevoerd en de lezer soms op het verkeerde been wordt gezet. Een humori…Lire la suite

Altijd bijten de buren

Samen met zijn zus Lea, een geest en zijn broer Ernst, een vampier, vormt de weerwolf Jimi Rip de rockgroep ‘The Rolling Rips’. Op de kerkhoven waar ze hun concerten geven, kunnen ze altijd rekenen op een enorm succes. Van dat succes maken ze handig gebruik wanneer hun moeder wordt ontvoerd en de kidnappers een koffer vol geld eisen. Met de hit die Jimi heeft geschreven hopen ze rijk genoeg te worden om hun moeder vrij te kopen. Een hilarische onderneming. Ook nu verweeft Paul van Loon op zijn eigen originele manier humor met griezel. Zijn verhaal werd zorgvuldig opgebouwd en hij weet met zijn pittige schrijfstijl lezers vanaf het eerste moment te boeien. Expressieve zwartwittekeningen van Hugo van Look vullen de tekst mooi aan. Voor wie van ‘grumor’ houdt, biedt dit vervolg op ‘Nooit de buren bijten’ een aantrekkelijk verhaal, dat ook zonder probleem los van het vorige deel gelezen kan worden.