Livre
Néerlandais

Boven op tante Agaat

Paul Van Loon (auteur), Wim Hofman (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Willie (8) gaat met zijn dunne knijptante naar de dierentuin. Daar komt tante onder een olifant. Willie bedenkt iets geks om haar te redden. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Niveau de lecture
AVI E4, AVI 4
Titre
Boven op tante Agaat
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Dessinateur
Wim Hofman
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2015 | Autres éditions
33 p. : ill.
ISBN
9789027668752 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Willie (8) haat zijn dunne, ongezellige tante Agaat. Hij probeert haar bezoek te verhinderen, maar dat mislukt. Hij moet met haar naar de dierentuin, roofvogels kijken (een treffende gelijkenis met tante). Als een van de olifanten boven op tante gaat zitten, biedt dat voor Willie mogelijkheden. Een leesboekje met goede plot en spanning. De woordkeus is vaak origineel. De zinslengte is tot negen woorden, merendeels enkelvoudige zinnen, AVI-E4. Goede bladspiegel: ieder nieuw aspect krijgt een nieuwe alinea; grote letter. De illustraties van Wim Hofman zijn kleurrijke schilderijtjes met een enkele collage. Deel van de reeks 'Lees! met Paul van Loon'*. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Boven op tante Agaat

Willie baalt, want tante Agaat komt op bezoek. Tantes zijn doorgaans lief en gezellig, maar tante Agaat is echt een afschuwelijk mens. Hij doet de voordeur op slot, zodat ze niet binnen kan. Jammer genoeg vergeet hij de achterdeur. Onmiddellijk begint ze te commanderen: ze wil iets eten, na haar bad moet Willie de badkamer opruimen. Tot overmaat van ramp moet hij mee naar de dierentuin, waar tante Agaat enkel maar naar de roofvogels wil kijken, dieren met wie ze een treffende fysieke gelijkenis vertoont. O jee, bij de olifanten loopt het mis: een van de olifanten gaat boven op tante Agaat zitten, en ze is zo plat als een vijg. Wat nu? Snel rolt Willie haar op tot een bal en duwt haar naar huis. Thuis pompt hij haar weer op met een fietspomp. En zo verandert de magere, strenge tante Agaat in een ronde en gezellige tante. Dit is een grappig leesboekje met een goed en fantasierijk verhaal en voldoende spanning. Het is goed aangepast aan jonge lezertjes: eenvoudige, maar treffende woor…Lire la suite

Suggestions