Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Boze drieling

Paul van Loon (auteur), Hugo van Look (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Waar zijn neef Leo en opa Weerwolf gebleven? Weten die drie oude dames daar iets van? Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7,5 jaar.
Sujet
Weerwolven
Niveau de lecture
AVI M4, AVI E5, AVI 4, AVI 8
Titre
Boze drieling
Auteur
Paul van Loon 1955-
Dessinateur
Hugo van Look
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2021 | Autres éditions
162 p. : ill.
ISBN
9789025873837 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De boze buurvrouw, mevrouw Krijtjes, blijkt teruggekeerd uit een opvanghuis. Ze lijkt erg veranderd en is nu poeslief. Maar schijn bedriegt: samen met haar twee heksachtige zusters en een als kind vermomde broer wil ze alsnog proberen alle weerwolven uit te roeien. En dat lukt aardig, want het stel vangt neef Leo, opa, Dolfs vriendinnetje Noura en ook Dolfje zelf moet eraan geloven. Vijfde deel in een serie verhalen over de kleine Dolfje, die bij volle maan in een weerwolf verandert. Opnieuw een spannend en met humor geschreven verhaal, eenvoudig van taal, met overwegend korte zinnen. De illustraties in zwart-wit en grijstinten vormen rustpunten in het verhaal. Met achterin een toelichting van de auteur op zijn verhaal en een verwijzing naar andere delen en naar de website www.dolfjeweerwolfje.nl. Delen van Dolfje Weerwolfje zijn inmiddels veelvuldig bekroond door de Nederlandse Kinderjury. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7,5 jaar.

Boze drieling

Van bij het begin leest dit boek als een trein. Het taalgebruik is eenvoudig, de korte zinnen zijn aan het leesniveau van een 8-jarige aangepast. En toch word je vanaf de eerste pagina meegesleept. Paul Van Loon beheerst en bespeelt dit genre als geen ander. Dolfjes grootste angst wordt bewaarheid : mevrouw Krijtjes is terug! Maar ze heeft spijt over wat er allemaal gebeurd is en ze is heel lief geworden. Poeslief! Te lief? Opeens duiken er twee dames op die als twee druppels water op mevrouw Krijtjes lijken. En die trekken ’s nachts met een roeiboot naar het Weervolvenbos. Om te roeien? En wie is Loek? Noura vindt hem erg leuk en aantrekkelijk, maar Dolfje vertrouwt het allemaal niet. En dan verdwijnt iedereen : eerst Leo, daarna Opa Weerwolf, dan Noura … Zelfs Dolfje loopt in de val. En als ook Timmie en vader gevangen genomen worden, ziet het er wel heel slecht uit. Maar, net zoals in de vorige Dolfje-verhalen komt Mama weer net op tijd om iedereen uit de penarie te helpen. Dit ver…Lire la suite