Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Dolfje Sneeuwwolfje

Paul van Loon (auteur), Hugo van Look (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Dolfje en Noura horen rare geluiden in het bos en ze worden bekogeld met hopen sneeuw. Ze gaan schuilen in het huisje van Opa Weerwolf. Ze vertellen elkaar spannende verhalen. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Contenu
Niet bijten, Dolfje!
Het nachtmerrieneefje
Niveau de lecture
AVI M5, AVI 6
Titre
Dolfje Sneeuwwolfje
Auteur
Paul van Loon 1955-
Dessinateur
Hugo van Look
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2022 | Autres éditions
140 p. : ill.
ISBN
9789025884178 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een vrolijk griezelboek in de ‘Dolfje Weerwolfje’-serie waarin Dolfje en zijn vriendinnetje Noura elkaar spannende verhalen vertellen. Dolfje en Noura rennen door het Weerwolvenbos. Als ze plotseling worden bekogeld met hopen sneeuw, vluchten ze naar het huisje van Opa Weerwolf. Om de tijd te doden vertellen ze elkaar spannende verhalen: over het nachtmerrieneefje en over Knuppel, de weerwolfjager. Maar wie blijft toch die geheimzinnige hopen sneeuw gooien? In begrijpelijke taal en met humor geschreven. Met vrolijke kleurenillustraties in de bekende Dolfje-stijl. Paul van Loon (1955) is een bekende Nederlandse kinderboekenschrijver. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en 'De griezelbus’. De verhalen ‘Het nachtmerrieneefje’ en ‘Niet bijten, Dolfje!’ zijn eerder verschenen als losse boeken. Voor jonge lezers vanaf ca. 7,5 jaar.

Dolfje Sneeuwwolfje

'Dolfje Sneeuwwolfje' wordt aangekondigd als een nieuw avontuur van het jonge weerwolfje, maar eigenlijk gaat het om twee verhalen voor beginnende lezers die eerder in boekvorm verschenen – 'Het Nachtmerrieneefje' (2003) & 'Niet bijten Dolfje' (2005) – en die nu in een zeer kort en wel erg dun kaderverhaal geplaatst worden. Oppassen dus als je dit boek koopt. Dolfje en Noura rennen door het witte bos. Plots vliegen er hopen sneeuw door de lucht. Ze kunnen zich maar net in veiligheid brengen in het huisje van Opa. Daar moeten ze wachten tot de sneeuwstorm over is. En om de tijd te doden, vertellen ze verhalen. De verhalen op zich blijven goed. Korte zinnen, eenvoudige taal (AVI 4/5) en een directe vertelstijl met veel dialogen: ondanks al deze ‘beperkingen’ slaagt Paul van Loon erin steeds weer in een spannend verhaal te schrijven dat kinderen tot de laatste zin weet te boeien. En de verhalen zijn niet alleen spannend, maar ook grappig, vol komische wendingen. Je hoeft bovendien gee…Lire la suite