Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Een miniheks in het Weerwolvenbos

Paul Van Loon (auteur), Hugo Van Look (dessinateur), Saskia Halfmouw (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Dolfje komt per ongeluk in een heel ander bos terecht. Hij wordt gevangen door Foeksia’s juf Minuul. Zal heksje Foeksia hem kunnen helpen? Vanaf ca. 7 jaar.
Niveau de lecture
AVI E4, AVI 5
Titre
Een miniheks in het Weerwolvenbos
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Dessinateur
Hugo Van Look Saskia Halfmouw
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2018 | Autres éditions
78 p. : ill.
ISBN
9789025865016 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dolfje Weerwolfje komt per ongeluk in het Heksenbos terecht waar hij wordt gevangen door Foeksia’s juf Minuul, die denkt dat hij een lekker hapje is. Maar miniheks Foeksia bevrijdt Dolfje, zodat hij kan ontsnappen. Als Foeksia op haar beurt per ongeluk in het Weerwolvenbos belandt, wordt ook zij gevangen. Weerwolf Leo, de oom van Dolfje, stopt Foeksia in een kooi om haar als cadeautje aan te bieden aan Dolfjes vriendin Noura. Als Minuul en vader Kwark Foeksia komen bevrijden gaat er veel mis. Dit is opnieuw een verhaal met spanning en humor dat met gebruik van veel korte zinnen op aanstekelijke wijze wordt verteld. Eerste boek waarin de hoofdpersoon uit de serie over Foeksia kennismaakt met Dolfje. De aantrekkelijke illustraties zijn een samenwerking van de twee verschillende illustratoren. Achter in het boek staat de tekst van een viertal – overigens weinig originele – liedjes die deels in het verhaal voorkomen. Er staat geen verwijzing waar de liedjes te beluisteren zijn. Vanaf ca. …Lire la suite

Een miniheks in het Weerwolvenbos

Bij volle maan rent Dolfje Weerwolfje door het Weerwolvenbos. Hij is zo uitgelaten dat hij steeds verder en verder loopt. Opeens ziet hij dampen opstijgen tussen de takken, het is er drassig en het stinkt. Hij beseft dat hij te ver gelopen is en in het Heksenbos is terechtgekomen. Hij hoort takjes kraken, ziet een raar figuur terwijl er een net over hem wordt gegooid. Minuul, de heks, denkt dat ze een moeraskonijn gevonden heeft. Dolfje doet al het mogelijke om zich te bevrijden, maar zonder hulp gaat dit niet lukken. Gelukkig is Foeksia, de miniheks, in de buurt. Zij probeert Minuul tot rede te brengen, maar zonder succes. Foeksia gaat dan zelf experimenteren met haar toverkracht.
De reeks van 'Dolfje Weerwolfje' breidt zich verder uit. Persoonlijk vind ik de boekjes voor zeven- à achtjarigen te lang en de verhaaltjes te langdradig. Wel leuke illustraties. Je kan voor iPad en iPhone de gratis app 'Kinderboeken' downloaden, alsook de app van 'Foeksia'.

Suggestions